Ο 11χρονος Αρσένι από την Ρωσία πουλάει σπιτική λεμονάδα που φτιάχνει ο ίδιος, για να μαζέψει χρήματα και να φροντίσει ένα άρρωστο σκυλάκι που βρήκε στον δρόμο.

Πριν από καιρό ο 11χρονος Αρσένι βρήκε ένα άρρωστο και ταλαιπωρημένο σκυλάκι στον δρόμο. Όταν πήγε τον σκύλο στο σπίτι του, οι γονείς του δεν ήθελαν να τον κρατήσουν, διότι είχαν ήδη ένα σκυλί. Θα κρατούσαν τον άρρωστο Άρτσι, εφόσον ο Αρσένι αναλάμβανε εξ ολοκλήρου την φροντίδα του.

Έτσι, το αγοράκι σκέφτηκε να φτιάχνει σπιτική λεμονάδα και να την πουλάει στους διψασμένους περαστικούς. Με τα χρήματα που θα κέρδιζε, θα μπορούσε να αγοράζει ο ίδιος την τροφή του άρρωστου Άρτσι.

«Η μαμά μου είπε να βρίσκω μόνος μου χρήματα για το φαγητό του. Είμαι αρκετά μεγάλος», λέει ο 11χρονος μαθητής.

Ούτε η ζέστη, ούτε η κούραση τον σταμάτησε από το «καθήκον». Το αγοράκι καθόταν καθημερινά για τουλάχιστον έξι ώρες και πουλούσε λεμονάδα στους περαστικούς. Κάθε μέρα έβγαζε περίπου 500 ρούβλια (επτά ευρώ), τα οποία ήταν αρκετά για να αγοράζει την τροφή του Άρτσι.

«Γνωρίζει, ότι όταν φτάνει στο σπίτι πρέπει να σκουπίζει την αυλή, να καθαρίζει το σκυλί, να τον ταΐζει βράδυ και πρωί. Είναι οργανωμένος και υπεύθυνος», προσθέτει η μητέρα του.

 

Αν και το σκυλάκι έχει πλέον δυναμώσει, ο Αρσένι συνεχίζει να το φροντίζει μόνος του χωρίς να ζητά βοήθεια από τους γονείς του.

Το παράδειγμα του 11χρονου αγοριού δείχνει πόσο πολύ υπεύθυνα μπορούν να γίνουν τα παιδιά, εάν βάλουν έναν στόχο στο μυαλό τους.