Ρωσία: Ο εφοδιασμός της Ουκρανίας με αμερικανικά αντιαεροπορικά θα της προκαλέσει περισσότερο πόνο

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σήμερα ότι οι υποσχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών να εφοδιάσουν την Ουκρανία με προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα το μόνο που θα κάνουν είναι να παρατείνουν την σύγκρουση και να προκαλέσουν περισσότερο πόνο στην Ουκρανία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε χθες στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα δώσουν στην Ουκρανία προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε επίσης ότι οι αποστολές δεν θα μεταβάλλουν τους στόχους της Μόσχας στην στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Μόσχα είναι ανοικτή σε συνομιλίες με την Δύση για τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά δεν έχει λάβει σοβαρή πρόταση για διαπραγματεύσεις.

Πεσκόφ: Περιορισμένες προσδοκίες για τη Σύνοδο των G7

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε και στη σημερινή διαδικτυακή σύνοδο των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών (G7) στην οποία αναμένεται να μιλήσει ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, με τον Ντιμίτρι Πεσκόφ να δηλώνει πως έχει περιορισμένες προσδοκίες.

“Το κλίμα πριν από αυτήν τη σύνοδο είναι πολύ σαφές και πολύ προβλέψιμο. Η αντιπαράθεση θα συνεχιστεί”, δήλωσε σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ, ο οποίος είπε επίσης πως η Ρωσία “θα επιτύχει όλους τους στόχους που έχει θέσει” στην Ουκρανία.

Επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν που υποσχέθηκε στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι “εξελιγμένα συστήματα” αντιαεροπορικής άμυνας.

“Εκ των πραγμάτων, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη εμπλακεί στη σύγκρουση αυτή”, εκτίμησε. Και οι παραδόσεις τέτοιων συστημάτων το μόνο που θα κάνουν είναι να καταστήσουν “τη σύγκρουση αυτή πιο μακρά και πιο επώδυνη για το ουκρανικό μέρος”, είπε ο Πεσκόφ.

“Όμως αυτό δεν θα αλλάξει τους στόχους μας, ούτε το τελικό αποτέλεσμα”, πρόσθεσε.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy