Ρωσία: Βίντεο καταγράφει την στιγμή όπου ο καθηγητής τεμαχίζει τo σώμα της φοιτήτριαςΡώσοι ερευνητές έχουν κυκλοφορήσει βίντεο από τον διακεκριμένο Ρώσο μελετητή της εποχής του Ναπολέοντος που ρίχνει ένα πακέτο που φέρεται ότι περιέχει τα κομμένα χέρια της φίλης του σε ποταμό.

Ο Ολέγκ Σοκόλοφ, 63χρονος καθηγητής Πανεπιστημίου της Αγίας Πετρούπολης και παραλήπτης της Λεγεώνας της Τιμής, ομολόγησε τη δολοφονία της μεταπτυχιακού φοιτήτριας, αφού η αστυνομία προηγουμένως βρήκε ένα πακέτο που περιείχε μέρη του σώματος και ένα όπλο.

Στο βίντεο που κατγράφθηκε από σύστημα CCTV, ο 63χρονος ρίχνει το μακάβριο πακέτο στα παγωμένα νερά του ποταμού Moyka:

Όλα αυτά έλαβαν χώρα όχι μακριά από το διαμέρισμά του, το οποίο ήταν γεμάτο με όπλα, σημαίες, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, μετάλλια και μια πανοπλία πλήρους μεσαιωνικού ιππότη.

 


Ο Σοκόλοφ και η φοιτήτρια μοιράστηκαν το πάθος για την ιστορία της Γαλλίας και τον πόλεμο του 1812 με τη Ρωσία και συνεργάστηκαν σε πολλά έργα. Καθώς η σχέση τους προχώρησε μέσα σε τρία χρόνια, η σύζυγός του τον άφησε.

Ο καθηγητής επέμεινε στο δικαστήριο ότι η Yeshchenko του επιτέθηκε πρώτη, αφού της είπε ότι επρόκειτο να περάσει το Σαββατοκύριακο με τα παιδιά του από τον προηγούμενο γάμο. Έσχισε το σώμα και άρχισε να ρίχνει κομμάτια στο ποτάμι. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη βρει όλα τα μέρη του σώματος της Yeshchenko.

Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο μελετητής είπε ότι μετά από την πράξη ήθελε να αυτοκτονήσει, φορώντας στολή ναπολεοντικής εποχής με χρυσές επωμίδες. Η στολή βρέθηκε στο διαμέρισμά του.