Ρώσος Επιστήμονας: O επαναληπτικός εμβολιασμός ενισχύει την ανοσολογική προστασία από Covid-19 έξι φορές

Ο επαναληπτικός εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά του Covid-19 βελτιώνει την ανοσολογική προστασία του οργανισμού από τον κορωνοϊό έξι και πλέον φορές, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

“Κατά τον εμβολιασμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα…όλη του την ενέργεια, όλες τους τις ικανότητες τις χρησιμοποιεί για να ενισχύσει τη δημιουργία αντισωμάτων και το κυριότερο για να δημιουργήσει κύτταρα μνήμης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια πολύ ανθεκτική, μακράς διάρκειας ανοσία στο απαιτούμενη πρωτεΐνη του κορωνοϊού, δηλαδή στην `κορώνα`, ενισχύοντας κατ` αυτόν τον τρόπο την ανοσολογική απόκριση, την ανοσολογική προστασία του εμβολιασθέντα, κατά τέσσερις, πέντε, έξι και περισσότερες φορές”.

O Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε επίσης ότι στη Ρωσία, το δεύτερο και άλλα κύματα της επιδημίας του κορωνοϊού μπορούν να αποφευχθούν μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας.

Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο Στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.

Η Ρωσία στις 11 Αυγούστου ενέκρινε το πρώτο στον κόσμο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, το οποίο ονομάσθηκε Sputnik-V.

Το εμβόλιο αναπτύχθηκε από το Κέντρο επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι και πέρασε τις κλινικές δοκιμές της πρώτης και δεύτερης φάσης στο διάστημα Ιουνίου Ιουλίου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.