Ρώσος Πρέσβης στην Ουάσιγκτον: Η ιστορία δεν διδάσκει τις ΗΠΑ – Οι κυρώσεις θα πλήξουν και τους ίδιους

Η ιστορία δεν διδάσκει τις ΗΠΑ, υποστήριξε ο Ρώσος Πρεσβευτής στην Ουάσιγκτον, Ανατόλι Αντόνοφ, σχολιάζοντας τις αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, οι οποίες, όπως προβλέπει, θα πλήξουν ακόμη και τους ίδιους τους Αμερικανούς πολίτες.

«Ως προς τη Ρωσία οι κυρώσεις δεν καθορίζουν τίποτε. Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι κάποιος στην Ουάσιγκτον υπολογίζει ότι θα επανεξετάσει η Ρωσία τη γραμμή της εξωτερικής της πολιτικής υπό την απειλή κυρώσεων. Ωστόσο αυτές θα χτυπήσουν οδυνηρά τις διεθνείς χρηματιστικές και ενεργειακές αγορές, καθώς και τις ΗΠΑ, όπου οι απλοί πολίτες θα αισθανθούν πάνω τους όλες τις συνέπειες της αύξησης των τιμών», τόνισε ο προβεβλημένος Ρώσος διπλωμάτης και αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών και Άμυνας της Ρωσίας στο παρελθόν.

Επί επτά χρόνια οι Αμερικανοί δεν έκαναν τίποτε για να πείσουν την Κυβέρνηση του Κιέβου για την αναγκαιότητα υλοποίησης των συμφωνιών του Μινσκ και αντί αυτού η Ουάσιγκτον ενθάρρυνε την αδράνεια και δεν έβλεπε τις εγκληματικές διώξεις κατά του ρωσόφωνου πληθυσμού της χώρας, σημείωσε ο κ. Αντόνοφ, σύμφωνα με την εφημερίδα της ρωσικής Κυβέρνησης «Ροσίσκαγια Γκαζιέτα».

«Καθήμενο στους ώμους των ΗΠΑ το Κίεβο διαβεβαίωνε ότι είναι δυνατή η επίλυση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης με στρατιωτικά μέσα», αναφέρει στο σχόλιό του ο Ρώσος πρεσβευτής, σημειώνοντας ότι «η Ρωσία δεν μπορούσε να επιτρέψει περαιτέρω θανάτους αμάχων στο Ντονμπάς, οι οποίοι βρέθηκαν υπό ευθεία απειλή εξόντωσης, πολύ περισσότερο, που πολλοί από αυτούς έχουν ρωσικά διαβατήρια».

Κατά την άποψη του Ρώσου Πρέσβη η επίλυση του προβλήματος ή η προσέγγιση στη λύση ήταν εξαιρετικά απλή: «θα αρκούσε να εξαναγκάσει ο Λ.Οίκος τους επίσημους εκπροσώπους του Κιέβου να κάτσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους συμπατριώτες τους από το Ντονιέτσκ και το Λουγκάνσκ, ωστόσο οι ΗΠΑ προτίμησαν να τροφοδοτήσουν το καθεστώς του Κιέβου με όπλα και να το παροτρύνουν σε πόλεμο».

Κίνα: Οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας δεν είναι η καλύτερη λύση

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας,  Χουά Τσουνίγκ δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι η επιβολή κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας είναι η καλύτερη λύση στην κρίση με την Ουκρανία.

Ερωτηθείς αν η Κίνα θα συμμετέχει με τη Δύση στην επιβολή των κυρώσεων, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Κίνα ευελπιστεί ότι τα ενδιαφερόμενα μέρη θα μπορέσουν να επιλύσουν τα θέματα που τους απασχολούν μέσω διαλόγου, θα παραμείνουν ψύχραιμοι και θα επιδείξουν αυτοσυγκράτηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.