Το λεωφορείο αφού αποβίβασε τον κόσμο έξω από το ξενοδοχείο δεν έφυγε. Αντίθετα, αναχώρησε μόνο όταν παρέλαβε ζευγάρι από τους επαναπατρισθέντες, το οποίο βγήκε ανενόχλητο από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

 

Έλλειψη οργάνωσης και προχειρότητα στις διαδικασίες διαχείρισης των πολιτών που ενδείκνυται να τεθούν σε καραντίνα στα πλαίσια αντιμετώπισης της διασποράς του κορονοϊού, έχει διαφανεί και στις ενέργειες που γίνονται σε σχέση με τους συμπατριώτες μας οι οποίοι έφτασαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα με ειδικές πτήσεις από την Ελλάδα.

Ενέργειες που, μεταξύ άλλων, φανερώνουν ότι η κυβέρνηση ή κάποια στελέχη της, δεν τηρούν τα μέτρα που οι ίδιοι αποφάσισαν και επέβαλαν αλλά εφαρμόζουν τακτικές ειδικής μεταχείρισης.

Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν Κύπριοι οι οποίοι έφτασαν το πρωί της Πέμπτης με πτήση της Aegean από την Αθήνα και υποβλήθηκαν σε πολύωρη ταλαιπωρία ελέγχων στο αεροδρόμιο της Λάρνακας.

Προχειρότητα και έλλειψη οργάνωσης

Η μεταφορά τους στο ξενοδοχείο «Εκάλη» στην Κακοπετριά, που περιλαμβάνεται στους χώρους που έχουν επιλεγεί για φιλοξενία ατόμων που θα βρίσκονται σε 14ημερη καραντίνα, έγινε συνοδεία αστυνομικών και στρατιωτών στις 6 το απόγευμα. Δηλαδή, οκτώ περίπου ώρες μετά την άφιξη τους στο  αεροδρόμιο.

Και στην Κακοπετριά όμως, όπως καταγγέλεται, τα άτομα που είχαν επιστρατευτεί για την εξυπηρέτηση τους δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθούν, μέχρι την τακτοποίηση τους σε δωμάτια.

Στο ξενοδοχείο στην Κακοπετριά, μεταφέρθηκαν αργότερα και οι Κύπριοι που είχαν φτάσει το ίδιο βράδυ από τη Θεσσαλονίκη. Κατά την αναμονή τους στο αεροδρόμιο για τους ελέγχους, όπως αναφέρθηκε στη «Χαραυγή», τηρήθηκαν αυστηρά μέτρα ελέγχου των προσωπικών στοιχείων ενώ έγιναν επιταμένα ερωτήσεις που αφορούσαν σε τυχόν συμπτώματα της νόσου, χωρίς όμως να υποβληθούν σε θερμομέτρηση.

Με την άφιξη τους στην Κακοπετριά, με παρέμβαση εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, μεταφέρθηκε για καραντίνα στο σπίτι της, μητέρα που είχε μαζί της και μικρό παιδί.

Τηλεφωνήματα στον Υπουργό από το αεροδρόμιο

Εκείνο όμως εξόργισε τους υπόλοιπους, είναι το γεγονός ότι το λεωφορείο αφού αποβίβασε τον κόσμο δεν έφυγε. Αντίθετα, αναχώρησε μόνο όταν παρέλαβε ζευγάρι από τους επαναπατρισθέντες, το οποίο βγήκε ανενόχλητο από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου.

Όπως μας αναφέρθηκε, πρόκειται για άτομο το οποίο στη διάρκεια της αναμονής στο αεροδρόμιο μέχρι τη μεταφορά στο ξενοδοχείο, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με υπουργό ζητώντας του να παρέμβει προκειμένου να τερματιστεί η ταλαιπωρία του ελέγχου στο αεροδρόμιο.

Αναχώρησαν και άλλα άτομα χωρίς εξηγήσεις

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, χθες, αναχώρησαν και άλλα άτομα από το ξενοδοχείο. Παρά τις επίμονες ερωτήσεις των υπολοίπων, δεν δόθηκαν απαντήσεις για τους λόγους που εξαιρέθηκαν από την καραντίνα.

Οπότε εύλογα τίθεται το ερώτημα κατά πόσον με παρέμβαση του ίδιου υπουργού ή άλλου κυβερνητικού στελέχους έγινε η μυστική αναχώρηση του εν λόγω ζεύγους από το ξενοδοχείο και γιατί αφού, σύμφωνα με τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν, οι επαναπατρισθέντες τίθενται σε καραντίνα στα ξενοδοχεία, κάποιοι εξαιρούνται τυγχάνοντας προφανώς ευνοϊκής μεταχείρισης…

Χρήστος Χαραλάμπους