Ρουσφέτια και αναξιοκρατία στην παραχώρηση τ/κ περιουσιών – Πυρά ΑΚΕΛ κατά Κυβέρνησης

Για ρουσφετολογική παραχώρηση Τ/κ περιουσιών επικρίνει την κυβέρνηση το ΑΚΕΛ δια του Χρήστου Χριστοφίδη.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κατήγγειλε περίπτωση στην οποία, άτομο που είχε στην κατοχή του ιδιόκτητο κατάστημα και περιουσία 1,2 εκατομμυρίων ευρώ έλαβε, «πουπανοπρίτζι» κατά την έκφρασή του, Τ/κ περιουσία σε πολύ προνομιακή περιοχή.

Την ίδια ώρα κατήγγειλε ότι δύο αδέρφια υπέβαλαν αίτηση για να εξασφαλίσουν Τ/κ υποστατικό και στον ένα προσμετρήθηκε η περιουσία της μητέρας του ενώ στον άλλο όχι.

Επίσης ο κ. Χριστοφίδης μίλησε για περίπτωση στην οποία υποβλήθηκε αίτηση για εξασφάλιση Τ/κ υποστατικού εκπρόθεσμα και αντί να απορριφθεί, η διαδικασία παραχώρησης του υποστατικού προκηρύχθηκε ξανά.

Ως εκ τούτου είπε, συμπεριελήφθη σε αυτή και ο συγκεκριμένος αιτητής, ο οποίος στο τέλος ήταν αυτός που πήρε το υποστατικό.

Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για την Διαχείριση Τ/ περιουσιών,  λέγοντας ότι μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ δεν έχουν καταρτιστεί ακόμα μετρήσιμα παραχώρησης Τ/κ περιουσιών.

Αντιθέτως είπε, οι αποφάσεις λαμβάνονται εκ των άνω, με υποκειμενικά κριτήρια με αποτέλεσμα να γίνεται όργιο ρουσφετιού.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.