Με ρυθμούς χελώνας το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμούς

Με ρυθμούς χελώνας προχωρούν οι διαδικασίες για το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρισμού, το οποίο συνδέθηκε από την κυβέρνηση με την προοπτική για μείωση των τιμών.

Τα πιο πάνω επιβεβαιώθηκαν σε χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας, στην οποία συζητήθηκαν οι κανονισμοί για την πρόσληψη προσωπικού από τον Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, ώστε να μπορέσει να προχωρήσει στο επόμενο βήμα το άνοιγμα της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Κώστας Κώστα, υπενθύμισε ότι η Βουλή ψήφισε τη σχετική νομοθεσία για την ανεξαρτητοποίηση του ΔΣΜΚ εδώ και ενάμιση χρόνο. Παρά ταύτα, πρόσθεσε, μόλις πρόσφατα κατατέθηκε το σχέδιο των Κανονισμών που θα βοηθήσει τον Διαχειριστή να προσλάβει δύο διευθυντές. Επεσήμανε επίσης ότι ακόμη δεν έχουν κατατεθεί οι κανονισμοί που αφορούν στα σχέδια υπηρεσίας για το υπόλοιπο προσωπικό. «Και το χειρότερο από όλα είναι ότι ενώ εδώ και ενάμιση χρόνο βρισκόμαστε στο περίμενε, σήμερα μάθαμε από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Ενέργειας ότι τίποτε δεν έχουν κάνει με τη σχετική τροποποίηση της νομοθεσίας για να μπορούν να μεταφερθούν οι υπάλληλοι της ΑΗΚ στο Γραφείο του Διαχειριστή».


«Με τέτοιους ρυθμούς είναι σίγουρο ότι ούτε τα επόμενα δύο χρόνια πρόκειται να ανοίξει η αγορά ηλεκτρισμού», προειδοποίησε ο Κ. Κώστα, καλώντας την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της.

Σημειώνεται ότι και ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Κυριάκος Χατζηγιάννης, αναφώνησε «επιτέλους» για την κατάθεση των κανονισμών, εκφράζοντας ουσιαστικά και αυτός τη δυσφορία του για τους ρυθμούς που ακολουθούνται.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.