Σ.Χαραλάμπους: Αφηνούν πάλι ανοιχτό το θέμα της ΑΤΑ – Δυνατότητα στους εργοδότες να αμφισβητούν τον θεσμό

Αντιδρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και χαρακτηρίζουν μη ικανοποιητική τη συμβιβαστική πρόταση του Υπουργού Εργασίας για το θέμα της ΑΤΑ.

ΠΕΟ, ΣΕΚ, ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ συντονίζουν τα επόμενα βήματά τους προκειμένου να παραμείνουν ενωμένες στο στόχο για απόδοση της ΑΤΑ με βάση τη φιλοσοφία της. Την Τρίτη το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών για καθορισμό πανσυνδικαλιστικής διάσκεψης για λήψη τελικών αποφάσεων.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Χωρίς Όρια», η ΓΓ της ΠΕΟ τόνισε ότι πρόκειται για πρόταση που αφήνει ανοικτό το θέμα της ΑΤΑ με μια τριετή μεταβατική συμφωνία και δεν υλοποιεί το πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας που έληξε.

Η Σωτηρούλα Χαραλάμπους ανέφερε ακόμη ότι ο Υπουργός παραπέμπει με τη συγκεκριμένη πρόταση σε διάλογο, για να υπάρξει μια συμφωνία δεκαετίας.

Διερωτήθηκε μάλιστα αν κάθε λίγο και λιγάκι θα μένει ανοικτό το θέμα της ΑΤΑ και θα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να αμφισβητούν το θεσμό ή θα βάζουν στο τραπέζι ζητήματα που υποσκάπτουν την αποτελεσματικότητα του θεσμού;

Από την πλευρά του ο ΓΓ της ΔΕΟΚ ανέφερε πως η μεσολαβητική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας παρατείνει το αδιέξοδο για ακόμα μια τριετία. Ο Ιωσήφ Αναστασίου υπέδειξε πως η πρόταση χρίζει βελτίωσης και πρέπει να τροποποιηθεί, από τη στιγμή που δεν οδηγεί σε πλήρη αποκατάσταση του θεσμού. Ακόμα είπε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί η μεσολαβητική διαδικασία, λέγοντας πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για εξεύρεση λύσης, φτάνει, τόνισε, να υπάρχει ανταπόκριση από την εργοδοτική πλευρά.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy