Σ. Χαραλάμπους: Το συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ για να  υπερασπιστεί τη φιλοσοφία της ΑΤΑ

Η ΑΤΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο στόχαστρο των εργοδοτών και είμαστε εδώ για να οδηγηθεί σε ανανέωση η μεταβατική συμφωνία του 2017 που λέει ότι η ΑΤΑ θα δίδεται  με βάση τη φιλοσοφία της, υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους.

Τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι εδώ για να  υπερασπιστεί τη φιλοσοφία της ΑΤΑ και για να διασφαλίσει ότι θα αφορά όλους τους εργαζόμενους.

Η κα Χαραλάμπους πρόσθεσε ότι ο υπουργός εργασίας θα κριθεί στη συνέχεια καθώς έχει την υποχρέωση ξεκινήσει τον διάλογο για την ΑΤΑ και να μην επιτρέψει να μπουν άλλες παράμετροι και ταυτόχρονα να βάλει μπροστά στους κοινωνικούς εταίρους το θέμα των συλλογικών συμβάσεων και την επέκταση του θεσμού για όλους τους εργαζόμενους.

Πρέπει, είπε, μέσα από θεσμικά μέτρα το υπουργείο εργασίας να διασφαλίσει όπου υπάρχουν κλαδικές συμβάσεις να εφαρμόζονται από όλους τους εργοδότες και ότι η ΑΤΑ ως μηχανισμός πρέπει να είναι κριτήριο που θα περιλαμβάνεται στον κατώτατο μισθό με τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται για τους άλλους εργαζόμενους και όχι κάθε δυο χρόνια. Αναμένουμε άμεσα, ανέφερε, να ξεκινήσει αυτή η συζήτηση και να καταλήξει σε συγκεκριμένα μέτρα.

Η κα Χαραλάμπους αποκάλυψε ότι συνεχίζεται το αδιέξοδο στη μεσολαβητική υπηρεσία του υπουργείου εργασίας για την ανανέωση της σύμβασης στην οικοδομική βιομηχανία καθώς η εργοδοτική πλευρά δεν συμφωνεί πως η κλαδική συμφωνία πρέπει να αφορά όλους τους εργοδότες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy