Σ’ ένα μήνα ολοκληρώνεται το Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων

Σημαντικό και για τον συνεδριακό τουρισμό, τονίζει ο δήμαρχος

 

Σ’ έναν περίπου μήνα αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο Πολυδύναμο Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων, όπως δήλωσε ο δήμαρχος. Με χθεσινές του δηλώσεις στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους ανέφερε ότι το Συνεδριακό εκτιμάται ότι θα ανοίξει περί τα τέλη Φεβρουαρίου, φέρνοντας εις πέρας ένα έργο που άρχισε να συζητείται πριν 20 χρόνια. “Είναι ίσως το σημαντικότερο έργο που έγινε ποτέ στα Λεύκαρα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σοφοκλέους αναδεικνύοντας τα οφέλη του έργου μεταξύ άλλων και στον συνεδριακό τουρισμό. “Είναι ένα αναπτυξιακό έργο που θα ενισχύσει και θα εμπλουτίσει την τουριστική βιομηχανία και το οποίο θα προσφερθεί σε όλη την Κύπρο. Η χώρα μας οφείλει και πρέπει να έχει κέντρα φιλοξενίας Συνεδριακού Τουρισμού και αυτό ακριβώς έγινε στα Λεύκαρα. Το Κέντρο αυτό ανήκει όχι μόνο στο δήμο, αλλά σε όλη την Κύπρο, σε όλους τους φορείς και τα οργανωμένα σύνολα, στον πολιτικό κόσμο και στις Τοπικές Αρχές προκειμένου να φιλοξενούνται επισκέπτες συνεδριακού τουρισμού”, είπε εκφράζοντας την ικανοποίησή του ο δήμαρχος.

Το καινούργιο σύγχρονο κτίριο θα κοστίσει πέραν των τριών εκατομμυρίων ευρώ και συγχρηματοδοτείται από τα Διαρθρωτικά Ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Υπουργείο Εσωτερικών και τον Δήμο Λευκάρων.

Η κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου είναι εξοπλισμένη πλήρως όπως απαιτείται για υλοποίηση συνεδρίων υψηλών προδιαγραφών, έχει χωρητικότητα περίπου 450 ατόμων καθήμενων, ενώ πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Υπάρχει επίσης χώρος για μεταφραστές και ηλεκτρονικά μέσα τα οποία θα αναμεταδίδουν τις παρεμβάσεις που θα γίνονται, ενώ προσφέρονται και αρκετές άλλες αίθουσες που μπορούν να παραχωρούνται για συνέδρια με λίγα άτομα. Όλες, οι αίθουσες είναι πλήρως εξοπλισμένες με τελευταίας τεχνολογίας οπτικοακουστικά μέσα.

Τάσος Περδίος

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.