Το Δ.Σ. του Δήμου Αμμοχώστου ζήτησε από τον ΠτΔ να εγείρει το θέμα της Αμμοχώστου σε Μακρόν και Σολτς

Σ. Ιωάννου: Αν χαθεί η Αμμόχωστος, θα χαθούν και άλλες πόλεις

Ο δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου ζήτησαν από τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη να εγείρει θέμα Αμμοχώστου στον Πρόεδρο της Γαλλίας και στον Καγκελάριο της Γερμανίας. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος, Σίμος Ιωάννου, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, το πρωί της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Σ. Ιωάννου είπε ότι ενημερώθηκαν για τις επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, ενώ οι ίδιοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο για τις επαφές τους στις Βρυξέλλες με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τις επαφές με πρέσβεις στην Κύπρο και την επικείμενη επίσκεψή τους στον Πειραιά στις 3 Απριλίου για την έκθεση των πινάκων που έχουν έρθει από την κατεχόμενη Αμμόχωστο. Πρόσθεσε ότι θα βρίσκονται συνεχώς σε επαφή με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για οτιδήποτε αφορά την Αμμόχωστο.

Ενημέρωσαν επίσης τον ΠτΔ και για τις επόμενες επαφές και συναντήσεις που θα έχει ο ίδιος και το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Σ. Ιωάννου πρόσθεσε ότι ξεκαθάρισαν στον ΠτΔ ότι δεν υπάρχει θέμα αμμοχωστοποίησης και ότι αν χαθεί η περίκλειστη πόλη, που καλύπτεται από τα δύο ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, τότε δεν θα χαθεί μόνο η υπόλοιπη πόλη της Αμμοχώστου αλλά και άλλες πόλεις. Είπε ακόμη ότι δεν πρέπει να μιλούν κάποιοι περί αμμοχωστοποίησης και ότι οι ίδιοι ουδέποτε ζήτησαν να δοθεί πίσω η περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών και να κλείσει το Κυπριακό.

Ερωτηθείς, ο Σίμος Ιωάννου απάντησε ότι «η μοναδική λύση είναι να ξεκινήσουν οι συνομιλίες», ενώ είπε ότι οι κατοχικές αρχές έκαναν κάποια βελτιωτικά έργα στην περίκλειστη περιοχή και έχουν ανοίξει κάποια μικρομάγαζα για τουριστικούς σκοπούς. Ακόμη, ανέφερε ότι πρόσφατα ξεκίνησε η επιδιόρθωση της Δημοτικής Αγοράς Λιανικού Εμπορίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy