Σ. Ιωάννου στο «Δ» για νέες εξαγγελίες Τατάρ: «Οι προκλητικές δηλώσεις και πράξεις δεν έχουν τελειωμό…»

Ήταν μια συνέχεια για την οποία εμείς προειδοποιούσαμε, και οι νέες εξαγγελίες Τατάρ είναι πολύ ανησυχητικές σημείωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμμοχώστου

Το επόμενο βήμα στο Βαρώσι, θα είναι το άνοιγμα δημόσιων κτιρίων, όπως δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ λέγοντας ότι στις 8 Οκτωβρίου 2022 που είναι η δεύτερη επέτειος του ανοίγματος της πόλης θα γιορτάσουν εκεί με συναυλία.

Ο Σίμος Ιωάννου κληθείς από το Διάλογο να σχολιάσει τις νέες εξαγγελίες του Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι «είναι μία συνέχεια των προκλητικών δηλώσεων και πράξεων που προβαίνουν οι κατοχικές αρχές, οι οποίοι συνεχίζουν τη σαλαμοποίηση της Αμμοχώστου. Είναι μία νέα πρόκληση πολύ σοβαρή και ανησυχητκή. Έχουν ξεκινήσει εδώ και 3 χρόνια και συνεχίζουν ακάθεκτοι να ανοίγουν νέους δρόμους και τώρα είναι έτοιμοι να ανοιξουν δημόσια κτίρια. Ήταν μια συνέχεια για την οποία εμείς προειδοποιούσαμε. Αυτό το γεγονός είναι πολύ ανησυχητικό και εμείς δεν μιλάμε για πυροτέχνημα».

«Έχω μία υποψία πως το ένα από τα κτίρια για τα οποία αναφέρθηκε ο Ερσίν Τατάρ είναι η δημοτική αγορά» πρόσθεσε ο κ. Ιωάννου.

«Θα συνεχίσουμε να θέτουμε το θέμα της Αμμοχώστου στην Κυβέρνηση, στις πολιτικές δυνάμεις, ενώ χρειάζεται και περισσότερη βοήθεια από το διεθνή παράγοντα και να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα, αλλιώς στο τέλος της ημέρας θα πετύχουν το σκοπό τους, ο οποίος είναι να εκμεταλλευτούν τουριστικά πλήρως την παραλία, διότι η παραλία της Αμμοχώστου είναι σαν μια χρυσή κότα. Να εκμεταλλευτούν και το εμπάργκο για να προσελκύσουν τουρίστες από άλλες χώρες. Έχουν προχωρήσει σε χτίσιμο πολυκατοικιών, ενώ ο στόχος που έχουν θέσει αυτή τη φορά είναι να προχωρήσουν με έργα τα οποία θα είναι έτοιμα στις 15 Νοεμβρίου και το άνοιγμα δημόσιων κτιρίων είναι ένα από αυτά που έχουν στο μυαλό τους» πρόσθεσε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου.

«Πρόσφατα θέσαμε στην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, τις προκλήσεις στα Βαρώσια. Έχουμε ανταλλάξει απόψεις, ενώ έχουμε κάνει κάποιες εισηγήσεις πως μπορεί να βοηθήσει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και η ίδια» είπε ο κ. Ιωάννου.

Ελπίζουμε, συνέχισε, «ότι οι προβληματισμοί που θέσαμε να εισακουστούν και να βρουν ανταπόκριση».

Ο κ. Ιωάννου τόνισε ξανά πως εάν χαθεί πλήρως η περίκλειστη περιοχή, τότε δεν θα έχουμε ελπίδα για τίποτε άλλο από τα κατεχόμενά εδάφη μας, και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Σημείωσε, την ίδια ώρα, ότι πρέπει να παλέψουμε για να παραμείνει το στάτους κβο της περίκλειστης περιοχής Αμμοχώστου, έτσι ώστε, με την παραμικρή ευκαιρία που έχουμε για τη λύση του Κυπριακού, να μη χαθεί τίποτα σε σχέση με το εδαφικό.

Σήμερα ο Δήμος Αμμοχώστου έχει στην ατζέντα του την καθιερωμένη συνάντηση με τα οργανωμένα σύνολα του Δήμου και θα θέσουν επί τάπητος τις νέες προκλήσεις από τον Ερσίν Τατάρ.

Παναγιώτης Βασιλείου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.