Σ.Κυπριανού: Να μπει στον κόπο το Υπ.Υγείας να κάνει μια έρευνα για μεταμοσχευμένους και τα εμβόλια

Αν δεν ανταποκριθεί το Υπουργείο Υγείας στην απαίτηση των μεταμοσχευμένων ατόμων όπως υπάρχει ισότιμη μεταχείριση στο δικαίωμα επιλογής εμβολίου και να μπορούν να εμβολιαστούν με το εμβόλιο τεχνολογίας RNA, τότε θα απευθυνθούν στον πρόεδρο Αναστασιάδη αλλά και σε αρμόδιους ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους οργανισμούς ξεκαθάρισε ο δημοσιογράφος Σταύρος Κυπριανού, ο οποίος εκπροσωπεί μια μερίδα μεταμοσχευμένων ασθενών με αμυλοειδική πολυνευροπάθεια.

 

 

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ σημείωσε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση βαραίνει αυτούς που δεν τους εμβολιάζουν. Τόνισε ότι εφόσον δεν τους δίνουν σημασία οι άνθρωποι της Κύπρου, θα αποταθούν αλλού.

Όπως είπε, υπάρχει διαφορετική πρακτική σε άλλες χώρες της ΕΕ και σημείωσε ότι απαιτείται καλύτερη οργάνωση από τους αρμόδιους φορείς της Κύπρου. Πρόσθεσε ότι χώρες της ΕΕ χρησιμοποιούν στους μεταμοσχευμένους το εμβόλιο τεχνολογίας RNA. Όπως είπε, ο ίδιος επικοινώνησε χθες με τον ελληνικό οργανισμό μεταμοσχεύσεων και του είπαν ότι χορηγούν εμβόλια τεχνολογίας mRNA. Το ίδιο πρόσθεσε γίνεται σε Γερμανία και Γαλλία.

Ο Σταύρος Κυπριανού υπέδειξε ότι καλό θα ήταν εκείνοι που απαρτίζουν την ad hoc επιτροπή στο Υπουργείο Υγείας να κάνουν μια έρευνα. Όπως είπε μπορούν να μπουν στον κόπο να κάνουν ένα τηλεφώνημα για να μάθουν λεπτομέρειες λέγοντας ότι οι μεταμοσχευμένοι είναι πολύ ευάλωτοι γιατί μπορεί να κινδυνεύσει και το μόσχευμα.

Είπε ακόμα ότι η γιατρός που τον παρακολουθεί λόγω επιπλοκής από το εμβόλιο της γρίπης Α και μεταμόσχευσης εισηγήθηκε όπως του χορηγηθεί το συγκεκριμένο εμβόλιο τεχνολογίας mRNA αλλά η ad hoc επιτροπή απέρριψε το αίτημά του.

Παράλληλα, επισήμανε ότι είναι ωραία να λέμε ότι τα πήγαμε καλά αλλά πίσω από αυτό υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν και είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους. Τόνισε ότι στη ζωή του δεν έμαθε να βαράει παλαμάκια αλλά έχει καθήκον και υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία και τις ζωές των οικείων του προσώπων αλλά και των συνανθρώπων του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.