Σε σημερινή του συνέντευξη ο απερχόμενος Πρόεδρος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα με επιχειρήματα επέλεξε με ανήθικο τρόπο να επιτεθεί κατά ανθυποψηφίου του δήλωσε ο Υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς

«Εδώ και κάποιες μέρες έχω καλέσει τους ανθυποψήφιους μου να διαχειριστούμε τα σοβαρά θέματα που ταλανίζουν την κυπριακή οικονομία και κοινωνία με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Αυτά τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται ούτε με ανέξοδη παροχολογία αλλά ούτε και με τοποθετήσεις που υποβιβάζουν το πολιτικό ήθος στη χώρα μας.
Σε σημερινή του συνέντευξη ο απερχόμενος Πρόεδρος, αντί να απαντήσει σε αυτά τα προβλήματα με επιχειρήματα επέλεξε με ανήθικο τρόπο να επιτεθεί κατά ανθυποψηφίου του. Εμείς από καιρό, λαμβάνοντας τα μηνύματα από την κοινωνία αλλά και με σεβασμό προς την ίδια την κοινωνία και την κρίση της, προτείναμε αξιόπιστες λύσεις για τα προβλήματα που μπορούμε να λύσουμε, αλλά δώσαμε και αξιόπιστες απαντήσεις για τα προβλήματα που δεν μπορούμε να επιλύσουμε με ειλικρίνεια.
Είναι για αυτό το λόγο που οι πολίτες στηρίζουν συνεχώς τη δική μας προσπάθεια, και είναι για αυτό το λόγο που οι δημοσκοπήσεις που είδαν και σήμερα το φως της δημοσιότητας μας δείχνουν να περνάμε με αποφασιστικότητα στο δεύτερο γύρο και με κάθε αξίωση να κερδίζουμε τις Προεδρικές εκλογές.
Θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, ότι με την ανάληψη της Προεδρίας όχι μόνο θα πολιτευτούμε με σοβαρότητα αλλά θα πολιτευτούμε με το δέοντα σεβασμό και προς τη διαφορετική άποψη γιατί αυτό προάγει τη δημοκρατία στη χώρα μας».