Επίσκεψη στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου είχε συνάντηση με τις Πρυτανικές Αρχές αλλά και με τους ακαδημαϊκούς, το διοικητικό προσωπικό και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, πραγματοποίησε ο Σταύρος Μαλάς.

Όπως δήλωσε, «το ΤΕΠΑΚ κάνει άλματα στην έρευνα και το ακαδημαϊκό έργο, προσδίδοντας  κύρος στη Λεμεσό και στη χώρα μας».
 
Ο Σταύρος Μαλάς στις δηλώσεις του μετά την συνάντηση του με τις Πρυτανικές Αρχές και τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, δήλωσε ότι οι τελευταίες επιτυχίες του Πανεπιστημίου σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα είναι εντυπωσιακές και εξέφρασε την ικανοποίηση του που ένα νέο Πανεπιστήμιο της χώρας μας έχει κάνει άλματα στον τομέα της έρευνας, της καινοτομίας, στο ακαδημαϊκό έργο. Προσδίδει κύρος στη Λεμεσό και στην χώρα μας, είπε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε επίσης ότι το ΤΕΠΑΚ θα έχει τη στήριξη της δικής του διακυβέρνησης ενώ σημείωσε, ότι η προσπάθεια που γίνεται σήμερα για την επέκταση κάποιων σχολών πρέπει να γίνει με σύνεση ώστε να υπηρετείται και η ειδική αποστολή του ΤΕΠΑΚ στην τοπική και ευρύτερα στην κυπριακή οικονομία.
 
«Η δική μας διακυβέρνηση», συνέχισε ο Σταύρος Μαλάς «θα στηρίξει με πόρους και με κάθε δυνατό μέσο τα Πανεπιστήμια της χώρας, την καινοτομία και την έρευνα». Επανέλαβε επίσης ότι ο πραγματικός επανασχεδιασμός της οικονομίας περνά μέσα από την πλήρη αξιοποίηση των πανεπιστημίων μας και των ερευνητικών ιδρυμάτων μας, τα οποία πρέπει να αποτελέσουν τη ναυαρχίδα για την πραγματική και βιώσιμη επανεκκίνηση της οικονομίας μας.