Σ. Σεργίδης στον «D»: «Ξηλώθηκε μια εγκληματική ομάδα – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για εργαστήρι μεθαμφεταμίνης»

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας εκτιμά ότι προχώρησε η Αστυνομία μετά την μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε την Τετάρτη (16/06) στη Λεμεσό από την ΥΚΑΝ και άλλες υπηρεσίες της Δύναμης. 


Η Αστυνομία πέρασε ήδη χειροπέδες σε δύο άντρες ηλικίας 33 και 37 ετών από τη Συρία και σε Ελληνοκύπρια ηλικίας 29 ετών. Ταυτόχρονα, καταζητείται τέταρτο πρόσωπο ηλικίας 27 ετών.

Μιλώντας στο dialogos.com.cy, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ Στέλιος Σεργίδης, ανέφερε ότι η επιχείρηση στήθηκε μετά από πληροφορία ότι τα εν λόγω άτομα ασχολούνταν με την πώληση όπλων, διακίνηση ναρκωτικών και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

«Έγινε συντονισμένη επιχείρηση αφού εξασφαλίστηκαν εντάλματα έρευνας σε έξι σπίτια και υποστατικά. Βρέθηκαν τρία πιστόλια, 1.5 κιλό crystal ice, 71.500 ευρώ σε μετρητά και 128 φυσίγγια. Ξηλώθηκε μια εγκληματική ομάδα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για το αν το περιστατικό συνδέεται με το εργαστήρι μεθαμφεταμίνης και τις δύο αποθήκες που εντοπίστηκαν πριν από περίπου ένα χρόνο στη Λεμεσό, ο κ. Σεργίδης απάντησε ότι από τις μέχρι στιγμής έρευνες δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα, αφού δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις.


Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν βρέθηκαν ενδείξεις ή πρώτες ύλες που να παραπέμπουν σε  παρασκευή crystal ice. Εκ πρώτης όψεως, το crystal ice ήρθε από τα κατεχόμενα και προορίζετο για διακίνηση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσον υπάρχει διασύνδεση της υπόθεσης με τον εντοπισμό οπλισμού στη Λευκωσία, ο κ. Σεργίδης είπε ότι αυτό είναι κάτι που θα διερευνηθεί.

Άντρος Ιωάννου

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.