Σ.Σοφοκλεους: Άκαιρη η επικαιροποίηση της πολιτικής της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό

H ΕΔΕΚ δεν έχει δικαίωμα να σκοτώσει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στη φάση επανέναρξης των συνομιλιών, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ το μέλος του πολιτικού γραφείου του κόμματος Σοφοκλής Σοφοκλέους, τονίζοντας ότι η επικαιροποίηση της πολιτικής για το Κυπριακό σε αυτή φάση είναι άκαιρη γι αυτό και διαφωνεί.

Στόχος , είπε, πρέπει να είναι η επίλυση του Κυπριακού, καθώς σε διαφορετική περίπτωση η εδραίωση του σημερινού στάτους κβο σημαίνει και διχοτόμιση.

Υπενθύμισε ότι η ΕΔΕΚ, υπό την ηγεσία τόσο του Βάσου Λυσσαρίδη όσο και του Γιαννάκη Ομήρου είχαν συναινέσει στις ομόφωνες αποφάσεις του εθνικού συμβουλίου του 1989 και 2009 για λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

 

Οι εξελίξεις επιβάλλουν σε όλους να έχουν σαφείς και ξεκάθαρες θέσεις στο Κυπριακό, τόνισε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, επισημαίνοντας ότι η ουσία περιλαμβάνεται στο περιεχόμενο της λύσης.

Τόνισε ότι η ΕΔΕΚ διαφωνούσε με το περιεχόμενο της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας όπως το έδινε η κυβέρνηση.

Πρόσθεσε ότι πουθενά στον κόσμο δεν έχει καθοριστεί το περιεχόμενο της ΔΔΟ.

Δεν μπορεί τόνισε, να υπάρχουν δυο περιφέρειες με σύνορα, εγγυημένη πλειοψηφία εδαφών και πληθυσμού, καθώς όλα αυτά οδηγούν στον διαχωρισμό και στην εδραίωση της διχοτόμησης.

Εξήγησε ότι στην αυριανή ΚΕ της ΕΔΕΚ τα μέλη θα ενημερωθούν από τον διαπραγματευτική Ανδρέα Μαυρογιάννη και στη συνέχεια θα κληθούν να πάρουν αποφάσεις για τη διαμόρφωση των θέσεων της ΕΔΕΚ στο Κυπριακό.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy