Θυμό και αγανάκτηση προκαλεί η δράση των δυτικών στη Συρία το Σάββατο, δήλωσε στον Άστρα ο επικεφαλής του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης Στέλιος Σοφόκλη.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποιεί στις 6 το απόγευμα εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση στη Συρία, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία.

Μιλώντας στον Άστρα ο κ. Σοφόκλη επισήμανε ότι οι τρεις δυτικές ιμπεριαλιστικές χώρες επιτέθηκαν στη Συρία στη βάση ισχυρισμών για χρήση χημικών όπλων, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιοδήποτε απτό στοιχείο ότι έγινε χρήση τέτοιων όπλων.
Εκείνοι που υποφέρουν από αυτές τις επεμβάσεις και τις συρράξεις, πρόσθεσε, είναι οι ίδιοι οι λαοί.

Ο κ. Σοφόκλη έψεξε και την απαξιωτική δήλωση Προδρόμου για τις αφρικανικές χώρες, από τις οποίες όπως επισήμανε, ζητούμε υποστήριξη στο δικό μας πρόβλημα το οποίο επίσης προκλήθηκε από ΝΑΤΟϊκές χώρες, με το πραξικόπημα της Ελλάδας και την εισβολή της Τουρκίας.

Εξάλλου ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Ηρακλής Τσαβδαρίδης δήλωσε στον Άστρα ότι το σχέδιο για τη νέα Μέση Ανατολή περιλαμβάνει αλλαγές συνόρων, στο βωμό της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της περιοχής.