Σ.Στεφάνου για Συνεργατισμό: Η κυβέρνηση Συναγερμού τον οδήγησε μεθοδικά στο κλείσιμο προς όφελος ιδιωτικής τράπεζας

ÊëåéóôÞ ðáñÝìåéíå óÞìåñá ç ÓõíåñãáôéêÞ ÊåíôñéêÞ ÔñÜðåæá ëüãù áðåñãßáò ôçò ÅÔÕÊ, Ëåõêùóßá 4 Äåêåìâñßïõ 2015.ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Γραπτή δήλωση σχετικά με το κλείσιμο του Συνεργατισμού εξέδωσε την Παρασκευή (05/03), ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του κ. Στεφάνου:

Οι πολιτικές ευθύνες για το κλείσιμο του Συνεργατισμού είναι γνωστές, κραυγαλέες και τεκμηριωμένες στο Πόρισμα Αρέστη. Η κυβέρνηση του Συναγερμού προέβη στην ανακεφαλαιοποίηση του Συνεργατισμού με έγκριση της ΕΕ, η οποία τον θεώρησε βιώσιμο και μεθοδικά τον οδήγησε στο κλείσιμο προς όφελος μιας ιδιωτικής τράπεζας.

Όσον αφορά τις αστικές και ποινικές ευθύνες για αυτό το έγκλημα, είναι φανερό ότι οι έρευνες αργοπορούν απαράδεκτα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να παρέλθουν οι σχετικές προθεσμίες.

Ο κυπριακός λαός έχασε μια από τις μεγαλύτερες κοινωνικές κατακτήσεις του. Φορτώθηκε δισεκατομμύρια χρέος στην πλάτη του για να είναι εγγυημένα τα κέρδη της ιδιωτικής τράπεζας. Έμεινε απροστάτευτος αφού χάθηκε ένα μεγάλο αντίβαρο στην τραπεζική αυθαιρεσία.

Αυτό το έγκλημα ιστορικών διαστάσεων σε βάρος του κυπριακού λαού δεν πρέπει να μείνει άλλο ένα ατιμώρητο έγκλημα στην ιστορία αυτού του τόπου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.