«Σαφάρι» από Αστυνομία για κροτίδες και άλλων ειδών πυροτεχνίας – Αυξημένες οι περιπολίες απόψε

Υποθέσεις παράνομης κατοχής εκρηκτικών υλών, διερευνά η Αστυνομία, μετά τον εντοπισμό αριθμού κροτίδων, αλλά και καπνογόνων, στην επαρχία Λάρνακας και στην περιοχή Μόρφου. Για την κατοχή κροτίδων, συνελήφθη στη Λάρνακα, από μέλη της Αστυνομίας, άντρας ηλικίας 30 ετών.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 6.00 χθες το απόγευμα, μέλη της Αστυνομίας, ανέκοψαν για έλεγχο τον 30χρονο, σε περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, όπου αυτός οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Σε έρευνα που έγινε στο όχημα, εντοπίστηκαν σε τρία κουτιά, 120 συνολικά κροτίδες, με αποτέλεσμα ο 30χρονος να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Αφού ανακρίθηκε και κατηγορήθηκε γραπτώς, ο 30χρονος αφέθηκε ελεύθερος, αργότερα χθες το βράδυ, με τις εξετάσεις να συνεχίζονται από τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης.

Στην περιοχή Μόρφου, γύρω στις 8.00 χθες το βράδυ, μέλη του ΟΠΕ, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, εντόπισαν άλλες 103 κροτίδες, καθώς και τρία καπνογόνα, που βρίσκονταν σε χάρτινο κιβώτιο, κρυμμένο σε ανοιχτό σημείο στην περιφραγμένη αυλή σχολείου, κοντά σε ξωκλήσι της περιοχής.

Οι κροτίδες και τα καπνογόνα παραλήφθηκαν από τα μέλη της Αστυνομίας για να τύχουν περαιτέρω εξετάσεων, με τον Αστυνομικό Σταθμό Ευρύχου να διερευνά την υπόθεση κατοχής και μεταφοράς εκρηκτικών υλών.

Η Αστυνομία όπως κάθε χρόνο βρίσκεται επί ποδός με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης, κατοχής και εμπορίας κροτίδων κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα.

Από την αρχή της φετινής χρονιάς έχουν κατασχεθεί πέραν των 9,000 ειδών πυροτεχνίας, από τα οποία, πέραν από τα μισά είναι κροτίδες. Σε αυτά περιλαμβάνονται επίσης, πυροτεχνήματα, καπνογόνα, και φωτεινά σήματα χειρός.

Οι πλείστες των υποθέσεων που διερευνώνται για την κατοχή των ειδών πυροτεχνίας, αφορούν σε πρόσωπα ηλικίας από 19 μέχρι και 22 ετών, ωστόσο υποθέσεις κατοχής ειδών πυροτεχνίας, διερευνώνται και εναντίον προσώπων ηλικίας από 44 μέχρι και 65 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε πέντε περιπτώσεις, μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν είδη πυροτεχνίας, κυρίως κροτίδες, στην κατοχή ανήλικων προσώπων, από τους οποίους οι τέσσερις είναι ηλικίας από 11 μέχρι 13 ετών.

Παράλληλα με την αστυνόμευση και καταστολή του φαινομένου, την ίδια περίοδο διεξήχθησαν και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού και ειδικότερα των νέων, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων, τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και άλλων πολιτών.

Οι δράσεις της Αστυνομίας έχουν εντατικοποιηθεί την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας που διανύουμε, και κορυφώνονται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, με τη γιορτή της Ανάστασης, όπου θα αστυνομευθούν οι περισσότεροι ναοί των πόλεων και της υπαίθρου.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.