Σάλος για τη «δίκη» του Γιώργου Γαβριήλ από το Υπ. Παιδείας – Στήριξη από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις

Έλα στο Google News

Στήριξη στον εκπαιδευτικό Γιώργο Γαβριήλ δίνει ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, ενώ ο επικεφαλής της προοδευτικής κίνησης καθηγητών κάλεσε σε δυναμικές κινητοποιήσεις πριν την συνεδρία της επιτροπής εκπαιδευτικής υπηρεσίας η οποία θα δικάσει τον διευθυντή για τα έργα ζωγραφικής του.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Κώστας Χατζησάββας είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση με τον κύριο Γαβριήλ στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ, για να τους εξηγήσει ποιο είναι το κατηγορητήριο εναντίον του.

Ο κύριος Χατζησάββας είπε ότι η ΟΕΛΜΕΚ θα εξετάσει ποια είναι τα διαβήματα στα οποία μπορεί να προβεί, τονίζοντας ότι δεν θα δεχθεί την θυματοποίηση κανενός εκπαιδευτικού ο οποίος στον ελεύθερο του χρόνο ζωγράφισε τους συγκεκριμένους πίνακες. Ζούμε σε δημοκρατική χώρα και όχι σε άλλα καθεστώτα, είπε ο κύριος Χατζησάββας.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της οργάνωσης Αλλαγή Δημήτρης Ταλιαδώρος δήλωσε ότι σέβεται την τέχνη αλλά δεν μπορεί ένας διευθυντής σχολείου να αναρτά δημόσια πίνακες που προσβάλουν. Εκτίμησε ότι δεν διώκεται η ελευθερία έκφρασης του καλλιτέχνη, αλλά το περιεχόμενο των πινάκων που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό και δεν γίνεται αυτό το περιστατικό να περάσει απαρατήρητο. Ο κύριος Ταλιαδώρος είπε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αποτελούν πρότυπο για τους μαθητές.

Σχολιάζοντας ο επικεφαλής της προοδευτικής κίνησης καθηγητών Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος δήλωσε ότι προκαλεί απορία το γεγονός ότι οι απόψεις του Δημήτρη Ταλιαδώρου, ταυτίζονται με αυτές του Υπουργού Παιδείας. Έκανε λόγο για επιλεκτική ευαισθησία από μέρους του Υπουργείου Παιδείας, ίσως επειδή η πολιτική τοποθέτηση του Γιώργου Γαβριήλ, είναι διαφορετική από αυτή της εκτελεστικής εξουσίας.

Χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός ότι διώκεται πειθαρχικά ο Γιώργος Γαβριήλ και τόνισε ότι η προοδευτική κίνηση καθηγητών θα αντιδράσει δυναμικά.

Ο κύριος Κωνσταντινόπουλος είπε ότι βιώνουμε τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας που παραπέμπουν σε αυταρχικά καθεστώτα και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι η Κύπρος δεν είναι Αφγανιστάν.

Στο μεταξύ ο τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κώστας Γουλίαμος έκανε λόγο για επιεικώς απαράδεκτη ενέργεια και δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές που προσβάλουν την Δημοκρατία.
Ο κύριος Γουλιάμος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι με την λογική του Υπουργείου Παιδείας να διώξει τον κύριο Γαβριήλ, ίσως θα έπρεπε να αποσύρουν και τα έργα του Αριστοφάνη και να απαγορευτούν τα θεατρικά του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.