Σάλος για το κρυφό ταξίδι του  Αναστασιάδη στις ΣεϊχέλλεςΣάλο προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για το κρυφό ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϊχέλλες, λίγο μετά την παραχώρηση των «χρυσών» διαβατηρίων στον Σαουδάραβα με το ιδιωτικό τζετ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έθεσαν εκ νέου χθες βασανιστικά ερωτήματα, χωρίς να λάβουν ωστόσο οποιαδήποτε απάντηση αφού η κυβέρνηση συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος. Μάλιστα το ΑΚΕΛ διά του Στέφανου Στεφάνου υπέδειξε ότι το θέμα είναι πολύ σοβαρό, αφού άπτεται ζητημάτων τα οποία σχετίζονται με τη διαφάνεια, τη χρηστή διοίκηση και την πολιτική ηθική που πρέπει να χαρακτηρίζει την όποια κυβέρνηση. Επεσήμανε επίσης ότι «σε ευνομούμενες χώρες παρόμοιας φύσης θέματα οδήγησαν σε παραιτήσεις», προσθέτοντας ότι «στην Κύπρο η κυβέρνηση το αφήνει να περάσει, όπως επιχείρησε να κάνει και με τα θέματα διαπλοκής και διαφθοράς, για τα οποία η Κύπρος έβγαλε όνομα διεθνώς επί ημερών της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ».

«Η πλήρης σιωπή της κυβέρνησης και οι εναγώνιες προσπάθειές της, σε συνεργασία με την πλειάδα των φιλικών ΜΜΕ που διαθέτει, να κλείσει το θέμα πριν το αντιληφθεί η κοινωνία, δείχνει τη σοβαρότητά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο Στ. Στεφάνου, ο οποίος προανήγγειλε ότι το ΑΚΕΛ θα ζητήσει όπως συνεχιστεί η συζήτηση στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.

Από την πλευρά του το ΔΗΚΟ επεσήμανε ότι η σιωπή της κυβέρνησης «δεν φανερώνει μόνο αμηχανία, υποδηλώνει και ενοχή». Επεσήμανε επίσης ότι η «κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και σε αυτό το ζήτημα», προσθέτοντας ότι «παρά την προσπάθεια συγκάλυψης, τα γεγονότα καταμαρτυρούν ότι για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η εκμετάλλευση του δημοσίου αξιώματός του για προσωπικό-οικογενειακό όφελος, ήταν συστηματική επιλογή». Ανέφερε ακόμη ότι «οι πολίτες απαιτούν, δικαίως, να γνωρίζουν γιατί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επέλεξε να αποδέχεται τέτοιου είδους “δώρα” από επιχειρηματίες, πόσα “δώρα” αποδέχτηκε και από ποιους επιχειρηματίες τα αποδέχτηκε».