Σάλος με τις εξετάσεις τετραμήνων: Διέρρευσε γραπτό από καθηγήτρια και διέκοψαν τις εξετάσεις

Αναστάτωση επικρατεί την τελευταία ώρα ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό που σήμερα ρίχθηκε στη μάχη των εξετάσεων τετραμήνων και συγκεκριμένα του μαθήματος των Νέων Ελληνικών αφού την ώρα που οι μαθητές έγραφαν τις εξετάσεις, καθηγητές τους είπαν να αφήσουν κάτω τα στυλό, καθότι το δοκίμιο φαίνεται να διέρρευσε.

Οι μαθητές κλήθηκαν να αποχωρήσουν από τις αίθουσες εν μέσω μεγάλης αναστάτωσης και διαμαρτυριών αφού δεν φτάνει που το δοκίμιο ήταν σύμφωνα με τους μαθητές αρκετά δύσκολο, τώρα πρέπει να υποστούν το θέμα του άγχουw και της πίεσης που προκλήθηκε από τη διαρροή και να ξανακαθίσουν μετά από μία ώρα σε εξετάσεις.

Από καθηγήτρια η διαρροή

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας, η διαρροή προέκυψε από καθηγήτρια που απέστειλε γραπτό μήνυμα τα θέματα του γραπτού:

325250105 1230384297907157 1828462041765739824 N

Αναμένουν νέο γραπτό

Το υπουργείο παιδείας αφού πληροφορήθηκε τη διαρροή, έστειλα μήνυμα στις διευθύνσεις των σχολείων να διακόψουν τις εξετάσεις βγάζοντας έξω τους μαθητές μέχρι να αποσταλθεί νέο δοκίμιο εξέτασης. Σύμφωνα με το υπουργείο παιδείας, βάση πρωτοκόλλου υπάρχει εφεδρικό δοκίμιο έτοιμο το οποίο στάλθηκε στα σχολεία τα οποία τώρα βρίσκονται στη διαδικασία εκτύπωσης των γραπτών προκειμένου να δοθούν ξανά στους μαθητές γύρω στις 11:30.
Την ίδια ώρα το Υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα για τη διαρροή για να διαφανεί η ταυτότητα της καθηγήτριας και να δωθούν εξηγήσεις για το φιάσκο που οδήγησε μαθητές έξω από τις αίθουσες, πολλοί από τους οποίος είχαν σχεδόν ολοκληρώσει την εξέταση.

Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης Λοΐζος Κωνσταντίνου είπε στο ΚΥΠΕ ότι τα θέματα διέρρευσαν από το πρωί στη Λάρνακα, με μήνυμα που έστειλε καθηγήτρια προς μαθητές. Επιβεβαιώθηκε ότι τα θέματα που διέρρευσαν ήταν ίδια με το γραπτό που δόθηκε στους μαθητές και το Υπουργείο διέκοψε τη διαδικασία της εξέτασης, αποσύροντας το γραπτό.

“Κυκλοφόρησε μήνυμα. Έστειλε μήνυμα η καθηγήτρια, διέρρευσε μεταξύ των μαθητών και έφτασε και κοντά μας από τους μαθητές. Διέρρευσε νωρίς το πρωί, έχουμε το μήνυμα”, ανέφερε. “Εμείς ενημερώσαμε το Υπουργείο από το πρωί, μόλις το μάθαμε, για τη διαρροή”, σημείωσε, για να δοθεί μια λύση. Στη συνέχεια, είπε, έγινε επαλήθευση ότι όντως το γραπτό που δόθηκε αφορούσε τα θέματα που διέρρευσαν.

“Επικρατεί μια γενική αναστάτωση”, όπως είπε, καθώς οι μαθητές περίμεναν στην αυλή, ενώ σε κάποια σχολεία οι μαθητές αποχώρησαν, ανέφερε.

“Εμείς ζητήσαμε να το ακυρώσουν, διότι και νέο γραπτό να έρθει, προκλήθηκε ταλαιπωρία και αναστάτωση”, σημείωσε, διερωτώμενος με τι ψυχολογία θα γράψουν οι μαθητές. Οι μαθητές δεν ήξεραν λεπτομέρειες, σημείωσε. “Όπως έγραφαν, τους πήραν τα γραπτά και τους είπαν να πάνε έξω”. Εξαιτίας της αβεβαιότητας και της αναστάτωσης που επικρατεί, ο Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας πρότεινε να αναβληθεί η εξέταση για άλλη μέρα.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντίνου τόνισε ότι πρέπει να τιμωρηθούν όσοι δεν έκαναν αυτό που έπρεπε και το Υπουργείο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.