Σαμψών: «Είμαστε Συναγερμικοί γιατί ειμαστε Έλληνες εθνικόφρονες κατατρεγμένοι» (βίντεο)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Στην δεύτερη και τελευταία ημέρα εισήλθε σήμερα το Ιδεολογικοπολιτικό Συνέδριο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο ξεκίνησε χθες με τις ομιλίες του Νίκου Αναστασιάδη, του Κυριάκου Μητσοτάκη  και του νέου προέδρου του κόμματος της Δεξιάς στο Ευρωκοινοβούλιο (ΕΛΚ), Μάνφρεντ Βέμπερ.

Μετά τη χθεσινή υποστήριξη που έδωσαν οι τρείς τους στην υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου, σήμερα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν στελέχη του Συναγερμού.


Αίσθηση προκάλεσε παντως, η ομιλία του τέως βουλευτή του Συναγερμού Σωτήρη Σαμψών ο οποίος απο το βήμα του συνεδρίου επανέλαβε πολλες φορές και εμφαντικά τις εθνικόφρονες αρχες του Δημοκρατικού Συναγερμου.

Είπε συγκεκριμένα:  «Είμαστε Συναγερμικοί γιατί ειμαστε Έλληνες, Εθνικόφρονες και ανήκουμε στο κόμμα της δεξιάς. Οτιδήποτε άλλο δεν μας χαρακτηρίζει»

Μάλιστα άρχισε την ομιλία του λέγοντας ότι η πιο τιμητική προσφώνηση ειναι το «Έλληνες, Ελληνίδες και Ελληνόπαιδες»


Υποστήριξε μάλιστα ότι η  ιδιότητα του Συναγερμικού, ειναι σφυρηλατημένη «μέσα απο κατατρεγμούς και αδικίες» που υπέστησαν τα στελέχη του Συναγερμού, όπως υποστήριξε ο    Σωτήρης Σαμψών, για χρόνια βουλευτής του Σημοκρατικού Συναγερμού και ως γνωστό γιος του οχταήμερου πραξικοπηματία «Προέδρου» Νικόλαου Σαμψών.

Οι αναφορές αυτές του Σωτήρη Σαμψών, συνάδουν πάντως με την γενικότερη προσπαθεια της Πινδάρου να κλείσει το μάτι στο ακροδεξιό ακροατήριο με συνεχείς ρητορικές αναφορές στην Ελλάδα τον Ελληνισμό και την εθνικοφροσύνη.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.