Σαρλ Μισέλ: Τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον αποτελούν σοκ


Τα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Ουάσιγκτον είναι σοκαριστικά δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, εκφράζοντας την ελπίδα η μεταβίβαση της εξουσίας στις ΗΠΑ να είναι ειρηνική.

Συγκεκριμένα, σε γραπτό μήνυμά του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου δήλωσε ότι “το Κογκρέσο των ΗΠΑ είναι ένας ναός της δημοκρατίας. Το ότι παρακολουθούμε τις σημερινές σκηνές στην Ουάσιγκτον αποτελεί σοκ. Ελπίζουμε ότι οι ΗΠΑ να διασφαλίσουν μια ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας στον Τζο Μπάιντεν”.

Διαβάστε επίσης: Χάος στις ΗΠΑ: Ραγδαίες εξελίξεις – Στους τέσσερις οι νεκροί από την εισβολή στο Καπιτώλιο

 Το Κογκρέσο άναψε το «πράσινο» φως σε Μπάιντεν

Από την πλευρά του ο Ύπατος Εκπρόσωπος Μπορρέλ σημείωσε: “Στα μάτια του κόσμου, η αμερικανική δημοκρατία απόψε εμφανίζεται υπό πολιορκία. Πρόκειται για μια αόρατη επίθεση κατά της δημοκρατίας των ΗΠΑ, των θεσμών της και του κράτους δικαίου. Δεν είναι αυτή η Αμερική. Τα εκλογικά αποτελέσματα της 3ης Νοεμβρίου πρέπει να τηρηθούν πλήρως.
Επαινώ τα λόγια του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν: Η δύναμη της δημοκρατίας των ΗΠΑ θα επικρατήσει έναντι των μεμονωμένων εξτρεμιστιστών”.

“Πιστεύω στη δύναμη των θεσμών και της δημοκρατίας των ΗΠΑ. Η ειρηνική μετάβαση της εξουσίας βρίσκεται στον πυρήνα της”, δήλωσε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. “Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις εκλογές. Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του ως τον επόμενο Πρόεδρο των ΗΠΑ”.

“Σοκαριστικές σκηνές στην Ουάσιγκτον. Το αποτέλεσμα αυτών των δημοκρατικών εκλογών πρέπει να γίνει σεβαστό”, σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ.

“Φρικτές οι εικόνες από την Ουάσιγκτον”, δήλωσε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούττε ζητώντας από τον Τραμπ να αναγνωρίσει τον Τζο Μπάιντεν ως τον επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.