Σαρώνει η ακρίβεια και στα κατεχόμενα: Νέες αυξήσεις στις τιμές των καύσιμων έξι ημέρες μετά(Πίνακας)

Η νέα αύξηση στην τιμή των καυσίμων και στην τιμή πώλησης του κοτόπουλου, οι ψεσινές ουρές, που σχηματίστηκαν έξω από τα βενζινάδικα μετά την ανακοίνωση για την αύξηση, αλλά και η παραίτηση του ηγέτη του Κόμματος του Λαού Κουντρέτ Όζερσαϊ από τη «βουλευτική έδρα», αποτελούν τα κύρια θέματα στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Μέχρι τη ρίζα» αναφέρεται στις συνεχιζόμενες αυξήσεις στα καύσιμα στα κατεχόμενα και γράφει ότι η νέα αύξηση ανέρχεται στις 5 τουρκικές λίρες (περίπου 0,28 ευρώ). Η αμόλυβδη βενζίνη 95 οκτανίων από 18,68 τουρκικές αυξήθηκε στις 23,54 ΤΛ. Η εφημερίδα κάνει ακόμα αναφορά στην παραίτηση του Κουντρέτ Όζερσαϊ, ηγέτη του Κόμματος του Λαού από τη θέση του «βουλευτή».

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πόσο ακόμα θα αντέξουμε;» αναφέρεται στις νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, αλλά και σε άλλα προϊόντα ενώ με την ανακοίνωση της νέας αύξησης σχηματίστηκαν το βράδυ ουρές έξω από τα βενζινάδικα. Γράφει αλλού ότι την παραίτηση του από τη «βουλευτική έδρα» υπέβαλε ο ηγέτης του Κόμματος του Λαού (ΚΛ), Κουντρέτ Όζερσαϊ ως αντίδραση στις «αντιδημοκρατικές και αντίθετες με τη λαϊκή βούληση» πρακτικές, που εφαρμόζονται στα κατεχόμενα. Αναφορά γίνεται και σε περιστατικό σεξουαλικής παρενόχλησης γυναίκας κρατούμενης σε «αστυνομικό τμήμα» στην κατεχόμενη Κερύνεια από «αστυνομικό», ο οποίος μετά την καταγγελία τέθηκε σε διαθεσιμότητα.


Η εφημερίδα «Κίμπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αρκετά πια!» αναφέρει ότι σε απόγνωση βρίσκονται οι πολίτες με τις συνεχείς αυξήσεις ενώ παράλληλα η βουτιά στην συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας έναντι των ξένων νομισμάτων έχει φτάσει σε σημείο ρεκόρ και η εφημερίδα παραθέτει συγκριτικά τις τιμές των καυσίμων αλλά και κάποιων προϊόντων. Γράφει ακόμα ότι η ηλεκτροπαραγωγική μονάδα Τεκνετζίκ, κοντά στην Κερύνεια παράγει μεγάλες ποσότητες ρύπων επικίνδυνων για την ανθρώπινη ζωή. Αναφέρει ακόμα ότι ανησυχία προκαλεί στους εργαζομένους η πιθανότητα αύξησης του ορίου αφυπηρέτησης από τα 60 στα 65 χρόνια.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Δεν έμεινε ούτε γεύση ούτε οσμή» γράφει ότι λόγω των αυξήσεων τιμών προϊόντων και συγκεκριμένα της αύξησης κατά 15% της τιμής πώλησης στο κοτόπουλο και κρέας με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται οι καταναλωτές να αγοράσουν. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την παραίτηση του από τη «βουλή» υπέβαλε ο Κουντρέτ Όζερσαϊ. Αναφορά γίνεται και στην αύξηση στην τιμή πώλησης των εισιτηρίων με το φτηνότερο εισιτήριο από τα κατεχόμενα προς την Τουρκία να βρίσκεται στις 2000 χιλιάδες τουρκικές λίρες (περίπου 113 ευρώ).

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.