Σαρώνει ο κορωνοϊος στη Λεμεσό – 15 νέα κρούσματαΔιαστάσεις παίρνει η μετάδοση του κορωνοϊού στη Λεμεσό αφού σύμφωνα με ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, εντοπίστηκαν αλλά 15 κρούσματα του ιού εκ των οποίων τα 10 αφορούσαν τυχαίο έλεγχο!

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά στα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 947 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν 15 κρούσματα του ιού SARS-CoV-2.

 

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

Από 132 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκαν 5 κρούσματα.

Από 611 δείγματα που λήφθηκαν από την Επαρχία Λεμεσού στο πλαίσιο του τυχαίου δειγματοληπτικού ελέγχου 3,000 ατόμων, προέκυψαν 10 κρούσματα.

 

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 204 εργαστηριακές εξετάσεις δειγμάτων που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος ελέγχου 10,000 εργαζομένων που επαναδραστηριοποιήθηκαν κατά τη β’ και γ’ φάση της στρατηγικής για σταδιακή άρση των περιορισμών, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

 

Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 1,139.

Αναμένονται και άλλα αργότερα 

Να σημειωθεί πως το απόγευμα αναμένονται και άλλα αποτελέσματα με τους φόβους για εξαρση του ιού να μεγαλώνει αφού εκτός από το cluster της Λεμεσού υπάρχει και αυτό της Λάρνακας με την ασυνείδητη γυναίκα που έσπασε την καραντίνα και κυκλοφορούσε σπερνοντας τον κορωνοϊο.