Σασόλι: Το πακέτο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά να προσέξουμε να μη πάμε προς τα πίσωΟ Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι είχε σήμερα ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και την Πρόεδρο της Kομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, πριν από το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 19 Ιουνίου. Όπως ανακοινώθηκε, οι συνομιλίες περιστράφηκαν γύρω από το πακέτο που αποτελείται από την πρόταση της ΕΕ “Next Generation EU” και τον νέο μακροπρόθεσμο προϋπολογισμό της ΕΕ, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027, με τον κ. Σασόλι να λέει ότι το πακέτο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά να προσέξουμε να μη πάμε προς τα πίσω.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σασόλι επανέλαβε ότι “η θέση του Κοινοβουλίου είναι ότι αυτό το πακέτο μπορεί να βελτιωθεί, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για να μην πάμε πίσω. Ο διάλογος μεταξύ των θεσμικών οργάνων της ΕΕ είναι ιδιαίτερα σημαντικός αυτή τη στιγμή, ώστε να μπορούμε να δώσουμε μια γρήγορη απάντηση σε όλους τους πολίτες της ΕΕ”.

Ο Πρόεδρος Σασόλι κάλεσε τους Προέδρους Μισέλ και Φον Ντερ Λάιεν να συνεχίσουν έναν διαρκή διάλογο και να συναντηθούν με τα διάφορα όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τις επόμενες εβδομάδες.