Σάβια: «Στοχοποιούνται» ανήθικα οι 4 συνεργάτιδες – Τις βόλεψαν παράνομα στο δημόσιο καταγγέλει ο Γ.Ελεγκτής

  • Συνεχίζεται ο σάλος για την παράνομη και σκανδαλώδη μονιμοποίηση των 4 συνεργατών της Προεδρίας
  • Γάγγραινα για τη Δ. Υπηρεσία το ρουσφέτι

 

Γάγγραινα που μαστίζει τα τελευταία χρόνια τη Δημόσια Υπηρεσία χαρακτήρισε χθες ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, το ρουσφέτι από αυτή την κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα, αντλώντας αυτό το χαρακτηρισμό από έκθεση εμπειρογνωμόνων. Ο ίδιος σημείωσε ότι η απάντηση των κυβερνώντων σ’ αυτό το ζήτημα δόθηκε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο με την περίπτωση της σκανδαλώδους μονιμοποίησης των 4 συνεργατών της Προεδρίας, που κατά τα άλλα έπρεπε να επιστρέψουν στο σπίτι τους με τη λήξη της θητείας του Προέδρου.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΗ Ελεγκτική Υπηρεσία επανέλαβε σήμερα και υπερασπίστηκε τη θέση της ότι η πράξη αυτή ήταν παράνομη, ενώ υπήρξε διαφωνία της Υπηρεσίας με την βουλευτή του ΔΗΣΥ Σάβια Ορφανίδου, για το κατά πόσον η κ. Ορφανίδου χαρακτήρισε «ανήθικη» την ενημέρωση της Επιτροπής από την Υπηρεσία.

Ο εκπρόσωπος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, Μάριος Πετρίδης, ανέφερε και χθες πως ήταν παράνομη η πράξη του Προέδρου Αναστασιάδη να μετατρέψει τέσσερις πολιτικούς διορισμούς σε υπαλλήλους αορίστου χρόνου, οι οποίοι θα παραμείνουν στη Δημόσια Υπηρεσία μέχρι την αφυπηρέτησή τους.

Παράλληλα, ο κ. Πετρίδης, εξέφρασε λύπη για το γεγονός, όπως είπε, ότι η βουλευτής του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου, χαρακτήρισε την πράξη ενημέρωσης της Βουλής από την Ελεγκτική Υπηρεσία ως ανήθικη.

Ερωτηθείς αν δεν έχει ικανοποιηθεί από τη θέση της Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ότι αν δεν τους προσελάμβαναν θα προσέφευγαν τα τέσσερα άτομα στο δικαστήριο, ο κ. Πετρίδης είπε πως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε την απόφαση του δικαστηρίου πριν κάποιος προσφύγει σε αυτό.

Σε ερώτηση κατά πόσον με αυτή την πράξη του Προέδρου Αναστασιάδη θα δημιουργηθεί «επικίνδυνο προηγούμενο» για τις μελλοντικές κυβερνήσεις, ο κ. Πετρίδης απάντησε «προφανώς». Όντως, πρόσθεσε, «υπάρχει ο κίνδυνος αυτό να αποτελέσει ένα κακό προηγούμενο ούτως ώστε επόμενες διακυβερνήσεις ή ακόμα και κοινοβουλευτικοί συνεργάτες, με μια διοικητική πράξη του προϊστάμενου τής εκάστοτε διεύθυνσης, να μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου», είπε και πρόσθεσε πως αυτό το γεγονός βρίσκει αντίθετη την Ελεγκτική Υπηρεσία. Δεν απέκλεισε την πιθανότητα ο Γενικός Εισαγγελέας να παρέμβει αν το κρίνει ο ίδιος.

 

Κονδύλι €130.000 ετησίως…
Αναφερόμενος στην επίθεση κατά του Γενικού Ελεγκτή (από το ΔΗΣΥ) ο βουλευτής των Οικολόγων, Σταύρος Παπαδούρης, σε γραπτή δήλωσή του υπενθύμισε ότι το όλο θέμα τέθηκε στην Επιτροπή Οικονομικών όταν συζητείτο συγκεκριμένος προϋπολογισμός του κράτους. Και τέθηκε τη στιγμή που έπρεπε να ψηφίσουν κατά πόσο θα εγκρίνουν ένα συγκεκριμένο κονδύλι… Σημείωσε ότι η μισθοδοσία των τεσσάρων αυτών ατόμων πέρασε στο λογιστήριο του κράτους, γεγονός που σημαίνει ότι μεταφέρθηκε ένα κονδύλι-βαρίδι 130,000 ευρώ το χρόνο, το οποίο η Βουλή καλείται να εγκρίνει ή όχι.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.