Σαββίδης: Η Βουλή να ψηφίσει το συντομότερο το νομοσχέδιο για τα διατάγματα αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων

Στο αναθεωρημένο νομοσχέδιο, που αφορά στο θέμα της αύξησης των ποινών και της έκδοσης διαταγμάτων αναστολής λειτουργίας επιχειρήσεων για παραβιάσεις του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου, το οποίο συζητήθηκε το πρωί στην Επιτροπή Νομικών της Βουλής, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, στο περιθώριο αποχαιρετιστήριας συνάντησής του με τον απερχόμενο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σαββίδης ανέφερε πως κατά τη σημερινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών «έγινε συζήτηση του εμπλουτισμένου νομοσχεδίου, το οποίο υπέβαλα προς τα μέλη της Επιτροπής Νομικών το βράδυ της περασμένη Παρασκευής, μετά από τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στη μέρα», σημειώνοντας ότι «το νομοσχέδιο έτυχε νομοτεχνικού ελέγχου την Δευτέρα και το τροποποιημένο νομοσχέδιο απεστάλη στη Βουλή την Δευτέρα το μεσημέρι».

«Σήμερα αυτό, συζητήθηκε κατ’ άρθρον. Ανταλλάξαμε απόψεις με τους βουλευτές και πιστεύω ότι έχει σχηματιστεί η αναγκαία συναίνεση, ώστε το νομοσχέδιο να μπορέσει να εξασφαλίσει την πλειοψηφία που απαιτείται για να ψηφιστεί σε Νόμο. Η ενημέρωση που είχα είναι ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Παρασκευή», είπε.

Επίσης, είπε πως θεωρεί ότι είναι ένα πολύ σημαντικό νομοσχέδιο, διότι αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορεί αποτελεσματικά η Αστυνομία να ελέγξει την οποιαδήποτε παρανομία βάσει του περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο.

«Όπως ξέρετε», συνέχισε, «οι κίνδυνοι που υπάρχουν από τη λειτουργία επιχειρήσεων χωρίς να τηρούνται οι κανονισμοί και τα πρωτοκολλά είναι τέτοια που χρειάζεται άμεση επέμβαση και πολύ αυστηρές ποινές».

Συνέχισε λέγοντας με βάση τα όσα έχει ακούσει από τη Βουλή σχηματίζεται ικανοποιητική πλειοψηφία, σημειώνοντας ότι «αυτή η εικόνα είχε παρουσιαστεί κι από την προηγούμενη Παρασκευή, εξ ου και προχωρήσαμε με αυτό το νομοσχέδιο».

Εν κατακλείδι, κάλεσε τη Βουλή να το ψηφίσει σε Νόμο το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: ΚΥΠΕ/Dialogos

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy