Σχέδιο αναβίωσης της υπαίθρου ενέκρινε το Υπουργικό

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα σχέδιο αναβίωσης της υπαίθρου, των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών της Κύπρου, μέσω της δημιουργίας αυθεντικών εμπειριών και μέσω της αισθητικής αναβάθμισης των χωριών.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος ανέφερε ότι το κόστος του προγράμματος κυμαίνεται στα 5 εκ. ευρώ. Εξήγησε ότι οι δικαιούχοι για τη δημιουργία αυθεντικών εμπειριών είναι επιχειρήσεις, με το μέγιστο ποσό επιχορήγησης να φτάνει μέχρι 200.000 ευρώ. Σημείωσε ότι για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές η χορηγία είναι της τάξης του 75% και για την ύπαιθρο στο 65%. Όπως είπε είναι μια αυθεντική διαδρομή εμπειριών 3.000 χιλιομέτρων που περνά από ύπαιθρο και ορεινά. Στόχος είναι, είπε, να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να δημιουργήσουν βιωματικές εμπειρίες για τους πολίτες στους τομείς  της γαστρονομίας, της τέχνης, του κρασιού, της χειροτεχνίας και των παραδοσιακών προϊόντων.

Παράλληλα, ο κ. Περδίος είπε ότι για την αισθητική αναβάθμιση των χωριών οι δικαιούχοι είναι οι τοπικές αρχές των κοινοτήτων για να ενταχθούν στα “χρωματιστά χωριά”. Θα δικαιούνται μέχρι και 100% επιχορήγηση που μπορεί να ανέρχεται μέχρι τις 65.000 ευρώ. Στόχος είναι, ανέφερε, να γίνει περισσότερη φύτευση λουλουδιών και πρασίνου αλλαγή πινακίδων αλλά και αλλαγή καρεκλών και τραπεζιών στα καφενεία και αντικατάσταση κάδων με αυτών της ανακύκλωσης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy