Σχέδιο δολοφονίας Ντίνου Έλληνα: Χειροπέδες σε τρίτο πρόσωπο – Πώς σχεδίαζαν να δράσουν

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Σε τρίτη σύλληψη προχώρησε χθες αργά το βράδυ η Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση σχεδίου δολοφονίας του Προέδρου των Σχολικών Εφορειών, Ντίνου Έλληνα.

Πρόκειται για 26χρονο Παλαιστίνιο, ο οποίος καταζητείτο ως ο τρίτος ύποπτος για την υπό διερεύνηση υπόθεση. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Οι δυο προηγούμενες συλλήψεις, έγιναν μετά από πληροφορία που έλαβαν οι Αρχές από πρόσωπο, το οποίο ανέφερε ότι έφερε σε επαφή τους υπόπτους με 26χρονο, ο οποίος τους πούλησε δύο πιστόλια και ότι του ανέφεραν πως είχαν σκοπό να βλάψουν τον Ντίνο Έλληνα.

Οι δυο ύποπτοι οι οποίοι είναι αδέρφια 25 και 26 ετών που η εργοληπτική τους εταιρεία συνεργάζεται με την Σχολική Εφορεία Λεμεσού, είπαν στις αρχές ότι είχαν οικονομικές διαφορές με τον πρόεδρο των σχολικών εφοριών.

Σύμφωνα με τον πληροφοριοδότη, τις ημέρες των Χριστουγέννων θα μετέβαιναν στην οικία του Ντίνου Έλληνα ντυμένοι Άγιοι Βασίληδες και αφού θα παρίσταναν ότι του τραγουδούσαν τα κάλαντα θα τον κτυπούσαν με πιστόλια.

Εναντίον των δυο προσώπων διερευνώνται τα αδικήματα της συνομωσίας για διάπραξη κακουργήματος, συνομωσίας για φόνο, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.