Σχέδιο «Ενοίκιο έναντι Δόσης»: Παύουν να έχουν την κυριότητα της κατοικίας όσοι ενταχθούν στο Σχέδιο, προειδοποιεί ο Ιωάννου

Στο σχέδιο Ενοίκιο έναντι Δόσης θα περιληφθούν κατοικίες μέχρι 250 χιλιάδες ευρώ όσοι ήταν εντάξιμοι στο σχέδιο ΕΣΤΙΑ αλλά κρίθηκαν μη βιώσιμοι, ενώ οι άλλοι που θα ενταχθούν θα πρέπει να ικανοποιούν κάποια εισοδηματικά κριτήρια που βρίσκονται ακόμα υπό επεξεργασία και έχουν να κάνουν με το κατά πόσο είναι λήπτες παροχών ή επιδομάτων, ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο χρηματοοικονομικός επίτροπος.

Ο κος Ιωάννου ξεκαθάρισε ότι το άτομο που θα ενταχθεί στο σχέδιο παύει να έχει την κυριότητα της κατοικίας του η κυριότητα της οποίας θα μεταβιβάζεται στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

Πρόσθεσε ότι μέχρι κάποιο χρονικό διάστημα ο ενδιαφερόμενος θα έχει το δικαίωμα να επαναγοράσει την κατοικία του καταβάλλοντας ένα ποσό το οποίο θα συναρτάται με την αγοραία αξία του ακινήτου κατά τη στιγμή που θα γίνει η επαναγορά.

Επίσης εξήγησε ότι όποιες τράπεζες ή εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων αποφασίσουν να συμμετέχουν στο σχέδιο θα μεταβιβάσουν θα μεταβιβάσουν τα ακίνητα και τις υποθήκες τους στην ΚΕΔΙΠΕΣ, η οποία θα έχει την αποκλειστική διαχείριση του σχεδίου.
Ο κος Ιωάννου υπέδειξε ότι η διαδικασία ολοκλήρωσης του σχεδίου δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy