Σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης: Συντηρητικές οι εκτιμήσεις για συμμετοχή στο σχέδιο, λέει ο Παπαλαμπριανού (Ηχητικό)

Οι αιτήσεις για το σχέδιο ενοίκιο έναντι δόσης, από το χαρτοφυλάκιο των τραπεζών και εταιρειών εξαγοράς πιστώσεων θα αφορούν 400 κύριες κατοικίες από τις 1.250 που είναι η δυνητική περίμετρος, με αγοραία αξία €90 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ υπολογίστηκαν και άλλες 400 κύριες κατοικίες που ήδη βρίσκονται στην ΚΕΔΙΠΕΣ από τις συνολικά 1.250 που είναι επιλέξιμες. Συνολικά αγοραία αξία όλων των κατοικιών ανέρχεται στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με δηλώσεις στον ΑΣΤΡΑ του διευθυντή οικονομικής διαχείρισης της ΚΕΔΙΠΕΣ Λάμπρου Παπαλαμπριανού οι εκτιμήσεις για την συμμετοχή είναι συντηρητικές, παρόλο όπως είπε που υπάρχει μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στο σχέδιο.

Οι εκροές για την ΚΕΔΙΠΕΣ ανέρχονται στα €58,5 εκατομμυρία για την απόκτηση των κύριων κατοικιών από τις συμμετέχουσες οντότητες, ενώ θα καταβάλει €13,5 εκατ. για επιδιορθώσεις. Για τις κύριες κατοικίες που ήδη κατέχει, για τις οποίες θα προχωρήσει σε ανταλλαγή ακινήτου έναντι χρέους, η ΚΕΔΙΠΕΣ υπολογίζει επίσης σε δαπάνη άλλων €13,5 εκατ. για επιδιορθώσεις και €9 εκατ. για εξόφληση επιβαρύνσεων. Τo σύνολο της δαπάνης υπολογίζεται σε €94,5 εκατ.

Επίσης η ΚΕΔΙΠΕΣ εκτιμά ότι οι συνολικές εισροές στην εταιρεία θα ανέλθουν στα 126 εκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια εφαρμογής του σχεδίου.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Λάμπρος Παπαλαμπριανού στην Μεσημβρινή Έκδοση του Άστρα και στον Θανάση Αθανασίου:

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy