Σχέδιο «Προμηθέας»: Άσκηση για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Άσκηση επί χάρτου της Πολιτικής Άμυνας πραγματοποιείται στη Λάρνακα, την Τετάρτη, για δοκιμή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου με την επωνυμία «Προμηθέας» για αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 20 υπηρεσίες.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΣε ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας αναφέρεται ότι θα πραγματοποιήσει «άσκηση επί χάρτου, την Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021, μεταξύ των ωρών 08.30 – 11.30 το πρωί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Σκοπός της άσκησης είναι η δοκιμή του Ειδικού Εθνικού Σχεδίου “Προμηθέας”, το οποίο αφορά στην αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων».

Προστίθεται ότι «στην άσκηση θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από 20 συνολικά Υπηρεσίες, μεταξύ αυτών και ο Έπαρχος Λάρνακας, υπό τον συντονισμό του οποίου θα λειτουργήσει πολύ-υπηρεσιακό συντονιστικό κέντρο».

Από την Πολιτική Άμυνα Λάρνακας, πέραν των μόνιμων στελεχών, θα λάβουν μέρος αρκετοί εθελοντές, αλλά και μέλη της Πολιτικής Άμυνας που υπηρετούν στο πλαίσιο του προγράμματος της υποχρεωτικής θητείας, συμπληρώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο αναμένεται να διαδραματίσει η Ομάδα Επιχειρησιακής Υποστήριξης του Κέντρου Ελέγχου Επιχειρήσεων της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας. Συνολικά αναμένεται να λάβουν μέρος γύρω στα 70 άτομα».

Σημειώνεται ότι «στόχος της άσκησης είναι η ανάπτυξη καλύτερου συντονισμού μεταξύ των Υπηρεσιών, η εξοικείωση με τις πρόνοιες του Σχεδίου “Προμηθέας” και ο έγκαιρος εντοπισμός τυχόν αδυναμιών, ώστε σε περίπτωση εκδήλωσης ακραίων καιρικών φαινομένων να μπορούμε να δράσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.