Σχέδιο προσέλκυσης ανειδίκευτων εργαζόμενων εκτός ΕΕ ετοίμασε η γερμανική Κυβέρνηση

Σε σχέδια για μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για τη μετανάστευση, κατέληξε την Τετάρτη η γερμανική Κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καθώς το Βερολίνο επιδιώκει να ανοίξει την αγορά εργασίας της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης σε εργαζομένους εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τους οποίους έχει τόσο πολύ ανάγκη.

Η γερμανική Κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θέλει να ενισχύσει τη μετανάστευση και την κατάρτιση εργαζομένων για να αντιμετωπίσει την έλλειψη δεξιοτήτων στην Γερμανία, η οποία επιβαρύνει τη οικονομία, σε μια περίοδο αποδυνάμωσης της ανάπτυξης και την στιγμή που ο γηράσκων πληθυσμός της ασκεί πίεση στο δημόσιο συνταξιοδοτικό σύστημα.

Οι προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία «Skilled Immigration Act», η οποία εισήχθη για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2020, περιλαμβάνουν «κάρτα ευκαιρίας για άτομα που αναζητούν εργασία» η οποία βασίζεται σε ένα νέο σύστημα βαθμολόγησης και όχι μόνο στα προσόντα του ατόμου.

Θα δοθεί επίσης η ευκαιρία στους ανειδίκευτους εργαζομένους να μεταναστεύσουν στη Γερμανία εάν η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης κρίνει ότι αυτοί χρειάζονται σε ορισμένους τομείς.

Το νομοσχέδιο σε σχέση με το θέμα, το οποίο χαιρετίστηκε ευρέως από τους εκπροσώπους της γερμανικής βιομηχανίας, δεν αναμένεται να είναι έτοιμο πριν από το νέο έτος.

Ο Καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς υποσχέθηκε ένα «διαφανές, μη γραφειοκρατικό» σύστημα μετανάστευσης, το οποίο ο κυβερνητικός συνασπισμός ελπίζει να το συνδυάσει με χαλαρούς κανόνες για την απόκτηση της γερμανικής υπηκοότητας.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.