Σχεδίο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων: Στις €100.000 ο προϋπολογισμός για το 2022

«Στη βάση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου για την Προστασία και Ευημερία των ζώων που εφαρμόζει το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, υλοποιείται ετήσιο Σχέδιο Στειρώσεων αδέσποτων γάτων με προϋπολογισμό €75.000», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Το εν λόγω Σχέδιο αποσκοπεί στην ανάληψη από το κράτος του κόστους διενέργειας στειρώσεων, με στόχο τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής των γάτων και σε αυτό, μπορούν να συμμετέχουν Δημοτικά και Κοινοτικά Συμβούλια και εγγεγραμμένες Φιλοζωικές Οργανώσεις, εφόσον υποβάλουν το ενδιαφέρον τους στις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα θετικά αποτελέσματα που αποφέρει κάθε χρόνο το Σχέδιο αυτό και το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει για συμμετοχή, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε Πρόταση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με την οποία εγκρίνεται εφαρμογή του εν λόγω Σχεδίου από το τρέχον έτος, με αύξηση του ποσού που θα διατίθεται από €75.000 σε €100.000.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική προκήρυξη του Σχεδίου από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, μέσω της οποίας θα δίδονται περαιτέρω πληροφορίες για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους ενδιαφερόμενους φορείς».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy