Σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο πάγιο ταμείο του Κράτους τη χρονιά που πέρασε (Ηχητικό)

Σχεδόν τρία εκατομμύρια ευρώ κατέληξαν στο πάγιο ταμείο του Κράτους τη χρονιά που πέρασε λόγω των κυρώσεων που επέβαλε η Επιτροπή κεφαλαιαγοράς Κύπρου στους εποπτευόμενους της.

Όπως δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Θεοχαρίδης, το 2022 επιβλήθηκαν διοικητικές κυρώσεις 2,9 εκατ. ευρώ με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να αφορούν πρόστιμα συμβιβασμών σε εταιρείες επενδυτικών υπηρεσιών ΚΕΠΕΥ και τα ποσά αυτά έχουν ανακτηθεί. Εκκρεμούν όπως εξήγησε κάποιες παλαιότερες υποθέσεις προστίμων που βρίσκονται στα δικαστήρια.

Την ίδια ώρα ανέδειξε τα προβλήματα που παρατηρούνται στον τομέα των επενδύσεων ανατρέχοντας σε πρόσφατη μελέτη για την επενδυτική συμπεριφορά, με τη συμμετοχή 200ων επενδυτών από Ηνωμένο Βασίλειο Γαλλία Γερμανία και Κύπρο.

Ένας στους τέσσερις, είπε, παραδέχθηκε ότι επένδυσε περισσότερα από όσα αντέχει οικονομικά να χάσει ενώ λιγότεροι από ένας στους τρεις έλεγξαν για να βεβαιωθούν ότι συναλλάσσονται με δανειοδοτημένη οντότητα. 22% των επενδυτών. Μόνον ένας στους τρεις δήλωσε ότι έλαβε συμβουλές από εγκεκριμένο σύμβουλο.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.