Σχολεία: Χάος με 530 αντικαταστάσεις μόνο για σήμερα

Πρωτόγνωρος ο αριθμός εκπαιδευτικών που νοσούν, παραδέχεται τώρα ο ΥΠΑΑΝ

 

Ο Υπουργός Παιδείας, κ. Πρόδρομος Προδρόμου, παραδέχθηκε χθες ότι είναι πρωτόγνωρος και ο αριθμός των εκπαιδευτικών που είτε νοσούν, είτε είναι επαφές, είτε πρέπει να παραμείνουν σπίτι με τα ανήλικα παιδιά τους που είναι σε αυτοπεριορισμό. Πέρσι, συνέχισε, είχαν ανταποκριθεί σε αντικαταστήσεις – ρεκόρ, φέτος τα δεδομένα είναι πιο πιεστικά. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας κάνει ηλεκτρονικά τη διαδικασία αντικατάστασης με βάση τις ανάγκες που καταγράφει το Υπουργείο Παιδείας. Το ενδιαφέρον όσων είναι υποψήφιοι για τις αντικαταστάσεις δεν είναι στο 100%, ανέφερε ο κ. Προδρόμου, «κι αυτό είναι κατανοητό». Ο Υπουργός επανέλαβε ότι έχουν ένα σχέδιο Β και ένα σχέδιο Γ για τις αντικαταστάσεις και στόχος τους είναι τα παιδιά να πάνε αύριο (σήμερα) στα σχολεία και να κάνουν μάθημα χωρίς να υπάρξει κενό.
«Χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικούς που είναι παρόντες στα σχολεία από άλλες υπηρεσίες και πιστεύω ότι θα καλύψουμε τις ανάγκες της Δευτέρας». Διαβεβαίωσε ότι θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν σε αγαστή συνεργασία με την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), με στόχο «να μην πάνε τα παιδιά στα σχολεία και να μην υπάρχει εκπαιδευτικός». «Ο στόχος είναι να έχουμε ανοικτά και ασφαλή σχολεία. Να επαναλάβω την εκτίμησή μας για τους εκπαιδευτικούς και τις διευθύνσεις των σχολείων που κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες γι’ αυτό», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΕΥ, Παναγιώτης Αντωνίου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι έχουν προχωρήσει στην κάλυψη των περισσότερων από τις πέραν των 530 αντικαταστάσεων που το ΥΠΠΑΝ κατέθεσε ότι έχει για σήμερα Δευτέρα.


Πέραν των 320 θέσεων αφορούν τη Δημοτική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγεία και Ειδική Εκπαίδευση, είπε, εκ των οποίων δεν έχουν καλυφθεί οι 61 στη Δημοτική Εκπαίδευση και 16 σε νηπιαγωγούς. Ωστόσο, ανέφερε, υπάρχουν διαβεβαιώσεις από το ΥΠΠΑΝ πως δεν θα υπάρξει κενό στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και θα χρησιμοποιούν εκπαιδευτικοί από το πρόγραμμα ΔΡΑ.Σ.Ε (Δράσεις Σχολικής Ένταξης). Υπάρχουν, συνέχισε, και περίπου 90 αδιάθετες θέσεις στη Μέση Εκπαίδευση, που όμως δεν δημιουργούν ουσιαστικό πρόβλημα. Ο κ. Αντωνίου σημείωσε ότι οι αντικαταστάσεις γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο και μόνο. Γενικά, είπε, είναι μειωμένο το ενδιαφέρον για αντικαταστάσεις. Σήμερα η διαδικασία των αντικαταστάσεων θα επαναληφθεί, ανάλογα και πάλι με τις ανάγκες που θα δώσει το ΥΠΠΑΝ.

 

Ακάλυπτες 167 θέσεις
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΥ, πέραν των 320 θέσεων αντικαταστατών αφορούν τη Δημοτική Εκπαίδευση, Νηπιαγωγεία και Ειδική Εκπαίδευση. Δεν έχουν καλυφθεί οι 61 στη Δημοτική Εκπαίδευση και 16 σε νηπιαγωγούς. Υπάρχουν επίσης περίπου 90 αδιάθετες θέσεις στη Μέση Εκπαίδευση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.