Σχολεία: Χωρίς Safepass η παρουσία παιδιών την ερχόμενη Δευτέρα – Τι θα ισχύει

Δεν θα είναι απαραίτητο για όλα τα παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω να έχουν μαζί τους safepass από την προσεχή Δευτέρα (29/11), ανέφερε ο Α’ λειτουργός εκπαίδευσης, Ανδρέας Θεοδωρίδης.

Μιλώντας στη μεσημβρινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, εξήγησε ότι ο έλεγχος θα αρχίσει να γίνεται την επομένη, από την ημέρα που έγινε το rapid test στο σχολείο.

Όπως είπε, με βάση το πρόγραμμα, κάθε σχολείο θα έχει μια συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας στην οποία θα επισκέπτεται το σχολείο κινητή μονάδα του Υπουργείου Υγείας για rapid test.

Σημείωσε ότι αύριο το πρωί θα δοθεί το πρόγραμμα που θα καλύψει όλα τα σχολεία της Κύπρου και σε αυτό θα υπάρχει συγκεκριμένη μέρα και ώρα για να κάνουν τα παιδιά το rapid test.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι όταν θα αρχίσουν οι έλεγχοι, όσοι μαθητές δεν προσκομίσουν αποδεικτικό, δεν θα προσέρχονται στις τάξεις και θα παίρνουν απουσία, εκτός και αν κάποιος μαθητής δεν μπορεί να κάνει το τεστ για ιατρικούς λόγους ή άλλο σοβαρό λόγο που να δικαιολογείται.

Σημείωσε μάλιστα ότι δεν θα υπάρχει διαδικτυακή διδασκαλία για τους μαθητές που δεν θα έχουν rapid test. Ξεκαθάρισε ακόμα ότι στα νηπιαγωγεία δε θα φοράνε τα παιδιά μάσκα έστω και αν έχουν κλείσει τα 6 έτη, σημειώνοντας ότι μάσκες θα φοράνε τα παιδιά του δημοτικού.

Ανέφερε επίσης ότι είναι λιγότερο από 0,50% το ποσοστό των κρουσμάτων στα σχολεία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.