Σχολείο Ερευνητικής – Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας-Ό,τι πρέπει να γνωρίζετε

Τον Ιούνιο στο Πισσούρι με τη συνεργασία και του ΤΕΠΑΚ

Το Pissouri Chariandry Radio σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Κοινοτικό Συμβούλιο Πισσουρίου οργανώνουν το 1ο Θερινό Σχολείο Ερευνητικής – Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας και Νέων Μέσων. Η σημαντική από πολλές απόψεις πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σπίτι Πισσουρίου» το τριήμερο 24 – 27 Ιουνίου.

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα πραγματοποιηθούν ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση ηλεκτρονικού εντύπου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Ιστορίας, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 12 άτομα. Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ – ΕΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι, καθώς και ειδικοί επιστήμονες. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Το συνολικό κόστος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (3 ημερών) ανέρχεται στα €195 για κάθε άτομο και οι επιλεχθέντες θα πρέπει να προκαταβάλουν το ποσό στο φορέα υποδοχής έως την 29η Απριλίου. Τα τέλη συμπεριλαμβάνουν δίκλινο διαμέρισμα (τρία άτομα, με τρία μονά κρεβάτια), πρωινό, διαλείμματα καφέ με αλμυρό, μεσημεριανό και επίσημο δείπνο.

Ημερομηνία λήξης της πρόσκλησης υποβολής του βιογραφικού είναι η 11η Απριλίου, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 18 Απριλίου. Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι ο βαθμός πτυχίου (σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία) και η δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές.

Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής των μαθημάτων θα εφαρμόζονται τα μέτρα υγιεινής κατά της πανδημίας στο χώρο διδασκαλίας, ενώ σε περίπτωση συνέχισης των περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας τα χρήματα θα επιστραφούν στους επιλεχθέντες.

Για την αποστολή βιογραφικών και για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στον Ευριπίδη Αντωνιάδη στο [email protected] και στο τηλέφωνο (00357) 25002317. Το αναλυτικό πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα: pissourisummerschool.blogspot.com/

Χρήστος Χαραλάμπους

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.