Σχολικά είδη για χίλιους μαθητές Α’ Δημοτικού παρέδωσε το ΚΕΠΑΚΥ και η Κίτρινη Γραμμή

ÄéÜóêåøç Ôýðïõ ìå áöïñìÞ ôçí ðáñáëáâÞ ôóáíôþí êáé ãñáöéêÞò ýëçò ãéá ðáéäéÜ ôçò Á' ôÜîçò äçìïôéêïý ðáñá÷þñçóáí ç Êßôñéíç ÃñáììÞ ÂïÞèåéáò êáé Áëëçëåããýçò êáé ç Ðáãêýðñéá Óõíïìïóðïíäßá Ïìïóðïíäéþí ÓõíäÝóìùí ÃïíÝùí Ó÷ïëåßùí ÄçìïôéêÞò Åêðáßäåõóçò.

Χαμόγελα σε χίλιους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Δημοτικής, έφερε η προσφορά ισάριθμων σχολικών τσαντών με όλα τα αναγκαία σχολικά είδη (κασετίνες, μολύβια κλπ), από το Κέντρο Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών Ανδρέα Σοφοκλέους (ΚΕΠΑΚΥ) και την Κίτρινη Γραμμή Βοήθειας και Αλληλεγγύης.

Τις ευχαριστίες του εξέφρασε, σε διάσκεψη Τύπου στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης,  Φρίξος Ζεμπύλας, σημειώνοντας τις αυξημένες ανάγκες που παρουσιάζονται φέτος.

Δυστυχώς, συνέχισε, διαπιστώνεται ότι, οικογένειες που πέρσι δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα, φέτος με τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, ζητούν βοήθεια, ενώ υπολογίζεται πως τουλάχιστον 1 στα δέκα παιδιά χρήζει φέτος στήριξης.

«Η αγάπη που έρχεται από τα παιδιά που λαμβάνουν αυτή τη βοήθεια είναι πολύ σημαντική», είπε, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην χαρά ενός παιδιού με παλιά σχισμένη τσάντα, όταν του δόθηκε μια ολοκαίνουργια τσάντα με σχολικά είδη.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Ζεμπύλας είπε πως η ιδιωτική κοινωνική δράση κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική σε αυτές τις δύσκολες εποχές, καθώς το κράτος «δυσκολεύεται να αναγνωρίσει έγκαιρα το πρόβλημα».

Από την πλευρά του, ο ιδρυτής του ΚΕΠΑΚΥ, Ανδρέας Σοφοκλέους, είπε πως η φετινή προσπάθεια αποτελεί συνέχεια της περσινής, που ωστόσο αφορούσε όλους τους μαθητές της δημοτικής εκπαίδευσης.

«Φέτος επικεντρωθήκαμε στα παιδιά της Α’ τάξης του δημοτικού, ενώ οι συνθήκες σίγουρα είναι πιο δύσκολες από τις περσινές, λόγω του πληθωρισμού και λόγω των διαφόρων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, στις δυο περσινές παγκύπριες εκστρατείες σε Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση, διαπιστώθηκε ότι περίπου 17% του συνολικού αριθμού παιδιών στα σχολεία χρειάστηκαν κάποιους είδους βοήθεια.

Υπέδειξε δε ότι τα παιδιά διαμορφώνουν χαρακτήρα και τάσεις στο δημοτικό και δεν θα πρέπει να νιώθουν παραμελημένα ή «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», καθώς αυτό οδηγεί σε άλλες καταστάσεις, οι οποίες εμπεριέχουν και το φαινόμενο του bullying.

Ιδιαίτερα για το θέμα του bullying, δήλωσε ο Ανδρέας Σοφοκλέους, η Κίτρινη Γραμμή και το ΚΕΠΑΚΥ, προγραμματίζουν εκστρατεία σε συνεργασία με τους γονείς «οι οποίοι  παίζουν μεγάλο ρόλο στην συμπεριφορά των παιδιών».

Τέλος, διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας, ότι θα γίνει προσπάθεια για ικανοποίηση του αιτήματος για τουλάχιστον ακόμη 300 τσάντες με τον βασικό σχολικό εξοπλισμό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.