Σχολικοί Συνοδοί/Βοηθοί – Σωρεία προβλημάτων με απολαβές κάτω από τον κατώτατο μισθό

Με αντιπροσωπεία του Παγκύπριου Συνδέσμου Σχολικών Συνοδών/Βοηθών, συναντήθηκε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.

Σε ανακοίνωση του του ΑΚΕΛ σημειώνει πως κατά τη συζήτηση, τέθηκαν τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικοί συνοδοί, οι οποίοι καλούνται να ασκήσουν ένα πολύ σημαντικό λειτούργημα, μέσα από πολλές δυσκολίες και κάτω από δυσμενείς εργασιακούς όρους με απολαβές πιο κάτω και από τον κατώτατο μισθό.

«Η μη θεσμοθέτηση του επαγγέλματος από την κυβέρνηση, παραμένει το βασικότερο πρόβλημα, κάτι που λειτουργεί σε βάρος των παιδιών με αναπηρία και ορθώνει εμπόδια στην ομαλή ένταξη τους στην σχολική μονάδα. Κενά παρουσιάζονται στα θέματα της διαδικασίας πρόσληψης, στους όρους εντολής και στα ζητήματα της επιμόρφωσης» τονίζει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ το οποίο υπογραμμίζει πως στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των σχολικών συνοδών/βοηθών, καλώντας την κυβέρνηση όπως αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες για τερματισμό της ασύγγνωστης κωλυσιεργίας που παρατηρείται.

«Ως προς αυτή την κατεύθυνση, ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Υπουργό Παιδείας» σημειώνει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ συμμετείχαν ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Χρίστος Χριστοφίδης και το μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Βάκης Χαραλάμπους.

Dsc04697 Scaled

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.