Σε 24ωρη απεργία οι καθαρίστριες στο Νοσοκομείο Λάρνακας

Παραμένουν κενές 51 θέσεις εργασίες στο τμήμα καθαριότητας

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου καθαρίστριες, καθαριστές και βοηθοί θαλάμου στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας. 

Η απεργία αποφασίστηκε από τις συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ ένεκα της αδυναμίας του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας να καλύψει επείγουσες ανάγκες σε θέσεις εργασίας που έχουν προκύψει ειδικά μετά τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του νοσηλευτηρίου.

Το πρόβλημα υποστελέχωσης ειδικά στο τμήμα καθαριότητας υφίσταται εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες αλλά επιδεινώθηκε δραματικά με το άνοιγμα της καινούργιας πτέρυγας, αφού δημιουργήθηκαν 51 νέες θέσεις εργασίας στο Τμήμα Καθαριότητας οι οποίες όμως παραμένουν κενές.  Αποτέλεσμα τούτου είναι ο αυξημένος φόρτος εργασίας να έχει βρεθεί στους ώμους του υφιστάμενου προσωπικού το οποίο βρίσκεται στα όριά του. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, όπως ανέφερε στη “Χ” συντεχνιακός, ήταν η ενέργεια του ΟΚΥΠΥ να ζητήσει και εξασφαλίσει την πλήρωση διοικητικών θέσεων αντί θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού που είναι εξαιρετικά επείγουσες. Τα προβλήματα στελέχωσης είχαν τεθεί σε σύσκεψη τον περασμένο Ιούλιο στην οποία η διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ ενημέρωσε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ότι επρόκειτο να ζητήσει την έγκριση συμπληρωματικού προϋπολογισμού από τη Βουλή για κάλυψη 97 θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού. Αντ’ αυτού, σύμφωνα με τις συντεχνίες, ζητήθηκαν και εγκρίθηκαν 53 διοικητικές θέσεις, γεγονός που προκάλεσε οργή στις τάξεις των εργαζομένων που κατέρχονται για το λόγο αυτό σε απεργία.

Ερωτηθείς σχετικά από τη “Χ”, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου απάντησε ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να καλυφθούν οι ανάγκες της νέας πτέρυγας στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Τάσος Περδίος

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy