Σε αγώνα επιβίωσης ενάντια στο Metropolis Mall καλεί η ΠΟΒΕΚ Λ/κας-Αμ/στου

Αγώνα επιβίωσης καλούνται να δώσουν οι μικρές επιχειρήσεις της Λάρνακας και της Αμμοχώστου οι οποίες, κινδυνεύουν με καταστροφή από την επικείμενη λειτουργία του Metropolis Mall στη Λάρνακα, σύμφωνα με την ΠΟΒΕΚ. Η Παγκύπρια Οργάνωση Βιοτεχνών Επαγγελματιών Καταστηματαρχών Λάρνακας – Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση καλώντας τα μέλη της όπως δώσουν μαζικό παρόν στη δημόσια ακρόαση η οποία διεξάγεται στις 25 Ιανουαρίου 2018 από το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων για σκοπούς δημόσιας διαβούλευσης αναφορικά με την επικείμενη ανέγερση εμπορικού κέντρου Mall στην περιοχή του ΓΣΖ στη Λάρνακα.

“Η ΠΟΒΕΚ θα είναι παρούσα στη δημόσια ακρόαση και θα αγωνιστεί να αποτρέψει το MALL. Έχει, όμως καθήκον και ο κάθε καταστηματάρχης να παρουσιαστεί και να ενισχύσει τον αγώνα που η ΠΟΒΕΚ διεξάγει για τη σωτηρία της δικής του επιχείρησης. Όλοι λοιπόν στη δημόσια ακρόαση την Πέμπτη, 25/1/18 στις 11:00 π.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Γεωργίου Κοντού” είναι η έκκληση της οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου προς τα μέλη της σε μια ύστατη προσπάθεια αποτροπής της ανέγερσης του Mall πίσω από το οποίο βρίσκεται η Ιερά Μητρόπολη Κιτίου.

Για σκοπούς συντονισμού των ενεργειών, θα πραγματοποιηθεί πλατιά σύσκεψη των καταστηματαρχών την Δευτέρα, 22/1/2018, στις 7:30 μ.μ., στο οίκημα της Οργάνωσης στη Λάρνακα. Η ΠΟΒΕΚ έχει ήδη υποβάλει ένσταση εναντίον της δημιουργίας του Metropolis Mall επισυνάπτοντας μάλιστα και μελέτη που διενήργησε για λογαριασμό της οργάνωσης το Ερευνητικό Κέντρου του ALexander College η οποία καταγράφει όλες τις καταστροφικές επιπτώσεις από τη λειτουργία των Malls στις μικρές επιχειρήσεις.

Ωστόσο, το έργο έχει σχεδόν υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια και το μόνο που απομένει είναι η έγκριση της παρέκκλισης από τις πρόνοιες του Τοπικού Σχεδίου Λάρνακας την οποία αναμένεται να παραχωρήσει το Συμβούλιο Μελέτης Παρεκκλίσεων.

“Με ιλιγγιώδη ταχύτητα οι διαδικασίες πριν τις προεδρικές εκλογές…”

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου αφήνει σαφώς να εννοηθεί ότι λόγω ύπαρξης πολλών και μεγάλων συμφερόντων, οι διαδικασίες αδειοδότησης του Mall έχουν διεξαχθεί με ιλιγγιώδη ταχύτητα και έχουν υπερπηδηθεί τάχιστα τα εμπόδια ώστε να παραχωρηθούν όλες οι σχετικές άδειες ενώ βρίσκεται στην εξουσία η σημερινή κυβέρνηση!

“Ίσως, επειδή το MALL είναι έργον πολλών και μεγάλων συμφερόντων, έχουν τάχιστα υπερπηδηθεί τα προβλήματα που αναδεικνύονταν και με ιλιγγιώδη ταχύτητα οδηγούμαστε στην δημόσια ακρόαση πριν την διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών” αναφέρει χαρακτηριστικά η ΠΟΒΕΚ που καλεί τα μέλη της σε μαζική συμμετοχή στον αγώνα αποτροπής της καταστροφής των μικρών επιχειρήσεων.

Τάσος Περδίος

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.