Σε αναμμένα κάρβουνα για Δημοτικά-Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

Δεν προκρίνεται το πρόωρο κλείσιμο. Σήμερα οι τελικές αποφάσεις

 

Εν αναμονή των οριστικών αποφάσεων που θα αφορούν τα δημοτικά σχολεία βρίσκονται δάσκαλοι και γονείς μετά τις πληροφορίες ότι εξετάζεται το πρόωρο κλείσιμό τους για το Πάσχα από την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι εμπλεκόμενοι διαμαρτύρονται ότι δεν υπήρξε καμιά σχετική διαβούλευση για τη συγκεκριμένη απόφαση με τα αρμόδια υπουργεία να αρκούνται προς το παρόν σε γενικολογίες.

Το θέμα των σχολείων απασχόλησε την τριμερή τεχνική επιτροπή (αποτελείται από εκπροσώπους των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής), η οποία θα συνέλθει και σήμερα. Επί του παρόντος οι ειδικοί δεν προκρίνουν το κλείσιμο σχολείων πριν τις εορτές του Πάσχα, όμως τίθεται προς συζήτηση θέμα χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας rapid test σε μαθητές Δημοτικού, αυστηροποίησης του πρωτοκόλλου. Έγινε επίσης εισήγηση για πιθανή παράταση του κλεισίματος για διακοπές μετά το Πάσχα. Ο Υπουργός Υγείας ζήτησε εκ νέου τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής για τα περαιτέρω βήματα, ενόψει της αξιολόγησης της επιδημιολογικής κατάστασης, την προσεχή εβδομάδα.

Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε χθες πως γίνεται μια συζήτηση στην τριμερή επιτροπή σε σχέση με το θέμα της λειτουργίας των σχολείων και άμα υπάρξουν αποφάσεις, θα ανακοινωθούν.

Το ζήτημα για κλείσιμο των Δημοτικών φαίνεται να προέκυψε μετά από αύξηση των κρουσμάτων μεταξύ των μαθητών και με δεδομένο ότι στη συγκεκριμένη βαθμίδα δεν υποχρεούνται να φορούν μάσκα, ενώ η διενέργεια τεστ γίνεται μόνο στους μαθητές Δ’, Ε’ και Στ’ τάξης. Υπό αυτό το σκεπτικό προτάθηκε και το αναθεωρημένο πρωτόκολλο, που τελικά αποσύρθηκε μετά το μπάχαλο που δημιουργήθηκε με την ασυνεννοησία ΥΠΠΑΝ και Υπουργείου Υγείας.

Ειρηναίος Πίττας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.