Σταδιακά γίνεται η παράδοση των τάμπλετ για την εξ αποστάσεως

 

Δεν έχουν ληφθεί ακόμη τελικές αποφάσεις από πλευράς Υπουργείου Παιδείας σε σχέση με τις Παγκύπριες Εξετάσεις, ενώ εκκρεμεί και η παράδοση όλων των τάμπλετ στα σχολεία, η οποία έχει αρχίσει από την προηγούμενη Παρασκευή και γίνεται σταδιακά, σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Παιδείας Μάριο Παναγίδη.

«Οι Διευθύνσεις των σχολείων θα παραδώσουν με δανεισμό αυτές τις συσκευές στους μαθητές, τις οποίες οι ίδιοι μας έχουν υποδείξει ότι έχουν ανάγκη. Εναπόκειται σε κάθε Διεύθυνση για να κάνει τη διανομή, σύμφωνα με τις ανάγκες τις οποίες έχει υποβάλει», πρόσθεσε.

Τα τάμπλετ, τα οποία αποτελούν δωρεές στο Υπ. Παιδείας από οργανισμούς και εταιρείες, είναι για αξιοποίησή τους στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε ερώτηση πότε αναμένεται το Υπουργείο Παιδείας να λάβει αποφάσεις όσον αφορά τις Παγκύπριες Εξετάσεις και την επανέναρξη των σχολείων, ο κ. Παναγίδης είπε ότι αυτό θα γίνει όταν το Υπουργείο έχει τις ανάλογες οδηγίες από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο, που είναι το Υπουργείο Υγείας.

«Δεν έχουμε ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας για οτιδήποτε που να διαφοροποιεί τα δεδομένα ως έχουν σήμερα. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει τους σχεδιασμούς του, είναι έτοιμο ανά πάσα στιγμή, αλλά πρέπει να αποφασίσει το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο κατά πόσο θα αρθούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί και μόλις ενημερωθούμε θα προχωρήσουμε και εμείς στην εφαρμογή των σχεδιασμών μας», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, συνεχίζεται κανονικά η online εκπαίδευση, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου, προσθέτοντας ότι τα σχολεία όλα, στην ολότητα τους, έχουν αναρτήσει υλικό στις ιστοσελίδες τους.

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έχει λειτουργήσει ο νέος ιστότοπος του Υπουργείου http://elearning.schools.ac.cy/, όπου εκτός από όλο το σχετικό υλικό πληροφόρησης και υποστήριξης, υπάρχουν και κατά τομείς όλα τα ενημερωτικά, μικρά κινηματογραφικά φιλμάκια, μικρά βίντεο, ακόμα και υλικό για την υποστήριξη των γονέων/κηδεμόνων και για την ενημέρωσή τους σε τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση εξέφρασε ικανοποίηση, διότι ο σχεδιασμός για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και παιδαγωγική στήριξη προχωρά κανονικά και μέρα με τη μέρα βελτιώνεται.

Σημείωσε ότι διαπιστώνονται πολύ σημαντικές επιδόσεις «και σιγά-σιγά νομίζω ότι οι εκπαιδευτικοί και τα σχολεία μας έχουν αγκαλιάσει όλον τον μαθητικό πληθυσμό, ενώ και οι μαθητές και οι μαθήτριες ανταποκρίνονται και συμμετέχουν πρόθυμα, και βεβαίως σταδιακά αναπτύσσεται καινούριο υλικό, προσαρμοσμένο υλικό, όπως και η μέθοδος με την οποία προσεγγίζουν οι εκπαιδευτικοί τα παιδιά από απόσταση και τα στηρίζουν».

Πρόσθεσε ότι γίνονται συνεννοήσεις με τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς και διαβεβαίωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να συνεχίσουμε και να παρέχουμε τη στήριξη στα παιδιά, για κάποιες ημέρες, και κατά τη διάρκεια των ημερών που υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν οι διακοπές του Πάσχα».