Σε ανέγερση κοινωνικών κατοικιών θέλει να προχωρήσει ο «δήμος» Ακανθού στα κατεχόμενα

Στην ανέγερση 42 κοινωνικών κατοικιών σε πρώτο στάδιο, σε έκταση γης που αναμένουν να τους δοθεί από το «υπουργείο εσωτερικών», σκοπεύει να προχωρήσει ο «δήμος» της κατεχόμενης Ακανθού για να καλύψουν τις «ανάγκες των νέων».

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε προχθεσινό της δημοσίευμα η Κίπρις έγραψε ότι ο «δήμαρχος» Ακανθούς, Αχμέτ Χαϊρί Ορτσιάν δήλωσε ότι διευρυνθήκαν οι τομείς αρμοδιότητας και ευθύνης των «δήμων» με τον νέο «περί δήμων νόμο» και τους δόθηκε η ευκαιρία να καθορίσουν το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν ανάλογα με τον χαρακτήρα της περιοχής και το επίπεδό εισοδημάτων της.

Σημειώνοντας ότι ως «δήμος» Ακανθούς εργάζονται για να ολοκληρώσουν τον «προϋπολογισμό» τους και κατά πάσα πιθανότητα θα τον υποβάλουν στην «βουλή» εντός της επόμενης βδομάδας, ο κ. Ορτσιάν πρόσθεσε ότι αφότου περάσει ο «προϋπολογισμός» έχουν μερικά έργα αυτό τον χρόνο και το πιο σημαντικό από αυτά αποτελεί η «Αγορά Φυσικών προϊόντων».

Με το «υπουργείο εσωτερικών», συνέχισε, συμφώνησαν στην ανέγερση κοινωνικών κατοικιών αντί οικοπέδων. «Εμείς είπαμε ότι θα εναρμονιστούμε με την πολιτική κοινωνικών κατοικιών του υπουργείου ή ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε δουλειά με 42 κοινωνικές κατοικίες σε πρώτο στάδιο, σε περίπτωση που δοθεί στον δήμο μας ο χώρος που καθορίσαμε. Το σχέδιό μας είναι έτοιμο».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy