Σε απεργία κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στο Λιμάνι Λεμεσού

Φώτο αρχείου

Αντιδρούν στη μονομερή απόφαση της DP World να απολύσει προσωπικό ως πλεονάζον

Σε λήψη μέτρων προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι της εταιρείας DP World που δραστηριοποιείται στο λιμάνι Λεμεσού, καθώς η εταιρεία προχωρά μονομερώς σε απολύσεις. Κατά τη σημερινή Γενική Συνέλευση οι εργαζόμενοι αναμένεται να αποφασίσουν για τα μέτρα που θα λάβουν, εφόσον η εταιρεία είναι ανένδοτη. Σε συνέλευση της περασμένης βδομάδας οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να εξουσιοδοτήσουν τις συντεχνίες τους όπως λάβουν δυναμικά μέτρα σε περίπτωση που εταιρεία προχωρήσει σε απολύσεις.

Κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων η εταιρεία δεν κατάφερε να πείσει για την αναγκαιότητα πλεονασμού εργαζομένων και σύμφωνα με τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων η συζήτηση πρέπει να οδηγηθεί στη Μεσολαβητική Υπηρεσία του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Επίσης οι συντεχνίες προειδοποίησαν την εταιρεία ότι λόγω των διαδικασιών δεν μπορεί να μονομερώς να προχωρήσει σε απολύσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η World Limassol LTD έχει ήδη ενημερώσει προφορικά τους εργαζόμενους που προτίθεται να απολύσει ως πλεονάζον προσωπικό.

Σε επιστολή που απέστειλαν οι δύο συντεχνίες στη διεύθυνση της εταιρείας εκφράζουν την κάθετη τους διαφωνία με απολύσεις σημειώνοντας ότι «τα όσα αναφέρονται, και ειδικά αυτή τη χρονική περίοδο που είμαστε στη διαδικασία συνομολόγησης συλλογικής σύμβασης, είμαστε βέβαιοι ότι εξυπηρετούν άλλους σκοπούς και στόχο έχουν να πλήξουν τη δυναμική οργάνωσης του προσωπικού στις συντεχνίες και τη δυνατότητα επίτευξης μιας καλής για τους ίδιους συμφωνίας».

Οι συντεχνίες υποδεικνύουν επίσης πως «είναι πλέον φανερό ότι ποτέ ως εταιρεία δεν αποδεχτήκατε το δικαίωμα του προσωπικού σας να οργανωθεί σε συντεχνίες και αυτή η τελευταία σας ενέργεια το επιβεβαιώνει πλήρως».

Ως εκ των πιο πάνω, προειδοποιούν ότι θα υπερασπιστούν τα μέλη τους με κάθε τρόπο και ότι σε περίπτωση που προχωρήσει η εταιρεία είτε σε ενημέρωση των μελών τους για το συγκεκριμένο θέμα είτε σε μονομερείς ενέργειες, η αντίδραση θα είναι άμεση και δυναμική.

Γιάννης Κακαρής

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.